Home / Regio / Helpen bij Schooldag van de duurzaamheid

Helpen bij Schooldag van de duurzaamheid

GEM. RHEDEN – De eerste Schooldag van de duurzaamheid op 10 oktober gaat een verfrissende doedag worden. De organisatie zoekt nog een aantal mensen die hier een bijdrage aan willen leveren.

Zeker 16 basisscholen in de gemeente Rheden en meer dan 35 bedrijven hebben hun medewerking toegezegd aan deze eerste Schooldag van de duurzaamheid. Op deze dag vinden allerlei activiteiten plaats die kinderen op een speelse manier laten zien hoe de wereld er leuker, eerlijker en schoner uit kan zien.
Voorbeelden van activiteiten zijn gezond bewegen, het maken van vogelhuisjes en vogelvoer, knutselen met afval, biologisch proeven, kennis vergaren door kinderen te laten zien hoe bijvoorbeeld een zonnepaneel en 3D-printer werkt, proefjes doen en met elkaar in gesprek gaan over welke duurzame ideeën de kinderen zelf hebben. Liefst 2.500 kinderen gaan deze dag aan deze activiteiten meedoen. Daar kan de organisatie nog best wat hulp van vrijwilligers bij gebruiken! Aanmelden kan via: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/vrijwilligers/

Het organiseren van deze eerste Schooldag van de duurzaamheid is een initiatief van wethouder Nicole Olland: “Het doel van deze dag is dat kinderen spelenderwijs bewust worden dat ze zélf iets kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving, hoe klein beetje dat ook is. Ik hoop dat heel Nederland uiteindelijk mee gaat doen aan de Schooldag van de duurzaamheid.”
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.