Home / Velp / Zaterdag open dag in het AZC Velp

Zaterdag open dag in het AZC Velp

VELP – Op zaterdag 24 september van 12.00 tot 16.00 uur is er een landelijke Open azc-dag. Ook het asielzoekers centrum in Velp is die dag geopend voor belangstellenden. Het azc is gevestigd aan de Broekstraat 9 in Velp.

Bijna 100 asielzoekerscentra in het land openen hun deuren om belangstellenden een indruk te geven van het wonen en werken op een azc. De landelijke Open azc dag is een initiatief van het COA en VluchtelingenWerk Nederland.

Omwonenden en andere belangstellenden worden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners. Ontmoeting staat centraal. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Daarnaast vertellen organisaties die werkzaam zijn op een azc meer over hun werkzaamheden in de asielprocedure; het opvangen en begeleiden van (ex) asielzoekers. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Wie aanwezig wil zijn, wordt verzocht zich aan te melden via de website www.openazc.nl en op de fiets te komen, omdat de parkeervoorziening beperkt is.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.