Home / Laag-Soeren / Nazomeren met schilderkunst, koor en muziek

Nazomeren met schilderkunst, koor en muziek

LAAG-SOEREN – Op zondagmiddag 25 september opent een nieuwe expositie in ’t Sprengenhus in Laag-Soeren: met zomerse schilderijen van John van Hilten. Geheel in lijn met de gedachte van een Kulturhus – meer functies en activiteiten onder één dak – wordt dit gecombineerd met het optreden van koor All Friends ter ere van de Nationale Burendag van woonzorginstelling Elver en van de band Rose-île. De zaal is open vanaf 15.00 uur.

De oorsprong van John van Hilten ligt in de grafische (reclame)wereld. In de begin jaren negentig kwam eindelijk de gelegenheid om zich te bekwamen in de schilderkunst. Op vakantiereizen maakte hij kennis met de Europese kusten, in het bijzonder die van Bretagne en Normandië. Dit heeft tientallen schilderijen opgeleverd. Gaandeweg veranderde zijn figuratieve wijze van schilderen in een abstracte manier, zonder de herkenbaarheid geweld aan te doen.

Rose-île maakt gevoelige muziek om bij weg te dromen, te dansen of gewoon van te genieten. Zij brengen vele mooie liederen uit het Spaanstalige-, Franse-, Duitse- en Jiddische repertoire. De band bestaat uit zangeres Toetie Rijnaard, Theo Worm op klarinet en gitaar, Gérard Baldeo op gitaar en basgitaar en Nico Hoogland op accordeon.

Het koor All Friends is een popkoor dat bestaat uit 36 enthousiaste leden uit Arnhem en omstreken.
De expositie Nazomerse klanken van John van Hilten is van 25 september tot 11 november te zien. Deze is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van ’t Sprengenhus.

www.johnvanhilten.nl; www.rose-ile.webnode.nl; www.koorallfriends.nl
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.