Home / Doesburg / Doesburgse Kadedagen hebben breed aanbod

Doesburgse Kadedagen hebben breed aanbod

DOESBURG – De Doesburgse Kadedagen beloven een uniek festival te worden op en rond de IJsselkade en de vernieuwde Turfhaven en Passantenhaven in Doesburg. Het gratis toegankelijke evenement wordt gehouden op 24 en 25 september, van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag lopen de activiteiten door in een avondprogramma met culinaire en muzikale verwennerij.

Twee dagen feest met onder andere een grote streekmarkt met 100 kramen, zang, muziek, demonstraties, modeshows, wateractiviteiten en historische schepen aan de kade. Vertier voor jong en oud.

Vorig jaar begonnen als onderdeel van het Hanzefeestenfestival, staan de Kadedagen nu op eigen benen. Een vereniging met louter vrijwilligers organiseert het festijn. Gewoon, omdat het kan en omdat de IJsselkade een geweldige locatie is voor iets dergelijks. Desiré Kester legt namens namens de organisatie uit wat bezoekers kunnen verwachten en dat blijkt veel te zijn. "Ik denk dat we een heel gevarieerd aanbod hebben. Een bijzondere streekmarkt met dikwijls echt bijzondere producten, een creatieve markt, een open podium, muziek en modeshows."

Op de Creatieve & Kunstzinnige markt staan veel creatieve en kunstzinnige kramen en het zal een uniek evenement zijn, waarbij creativiteit en kunstzinnigheid in elkaars verlengde liggen.
Veel mensen die zich aangesproken voelen tot deze doelgroep, kennen de stad Doesburg met zijn vele kunstenaars en Kunstlab, waar jonge ontwerpers inspiratie vinden in het oude stadshart en waar vorig jaar het 777 jaar bestaan van de stad werd gevierd.

Er is een Streekproduktenmarkt en Foodtrucks. Die bieden gezondheid en een weloverwogen levensstijl, maar toch ook genieten van het goede wat deze aarde te bieden heeft. Dat is de trend van deze tijd en met een goede selectie van de beste streekprodukten die zoveel mogelijk op biologische wijze worden geproduceerd en waar de prijs-kwaliteitsverhouding goed is, zal deze markt interessant zijn voor niet alleen de eindconsument, maar ook voor de betere koks en horeca-ondernemer die zich wil onderscheiden in deze culinaire markt.

Bezoekers hoeven zich geen moment te vervelen, omdat er een programma is vol met activiteiten. Overdag zal een aantal regionale dichters hun werk voordragen op de terrassen en Jan Vijn, de stadsdichter, heeft de regie hiervan in handen. Het VVV biedt vanaf hun stand op de IJsselkade een stadswandeling om 13.00 uur, een torenbeklimming om 14.45 uur en een huifkartocht om 16.00 uur aan. Inschrijven daarvoor kan bij de infokraam van het VVV op de IJsselkade.
Er zullen diverse Kids Living Statues te bewonderen zijn. De meeste Doesburgse scholen doen hieraan mee, maar ook voor kinderen buiten Doesburg is er plaats.
Diverse modezaken uit de binnenstad van Doesburg zullen een wervelende modeshow neerzetten, met hun nieuwste wintercollectie. En net zoals vorig jaar, zal er een kindermodeshow zijn met outlet merkenkleding.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.