Home / Voorstonden / Jongdierendag Onze Liefhebberij bij Van der Bijl

Jongdierendag Onze Liefhebberij bij Van der Bijl

VOORSTONDEN – Dat de kleindierhouderij nog steeds levend is in Brummen en omstreken, bewijst de vereniging Onze Liefhebberij nog jaarlijks. Op zaterdag 24 september houdt zij haar Jongdierendag. Ook dit jaar organiseert de kleindierhouders-vereniging haar Jongdierendag weer bij Van der Bijl Diervoeders in Voorstonden.

Deze zaterdag worden de dieren, welke zijn geboren in het afgelopen jaar, gekeurd door enkele keurmeesters. Dit jaar worden er circa 200 kippen, konijnen, duiven, kleine knagers en cavia’s gekeurd. De keurmeesters beoordelen de dieren op kwaliteit en geven de fokkers en bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de dieren, de fokkerij, de verzorging, etc. De gekeurde dieren zijn tevens te bewonderen voor bezoekers.

Naast de activiteiten die Van der Bijl Diervoeders heeft georganiseerd, geven de leden van Onze Liefhebberij Brummen adviezen over de kleindieren(-sport). Desgewenst adviseren ze in het houden en verzorgen van deze dieren en kunnen ze adviseren over aankoop van kleindieren. Naast het adviseren in aankoop van dieren, worden er ook enkele raszuivere dwerghoenders ter verkoop aangeboden door de fokkers van de kleindiervereniging.

Bezoekers zijn welkom van 09.45 – 15.00 uur. De Jongdierendag wordt gehouden bij Van der Bijl Diervoeders aan de Windheuvelstraat 11 te Voorstonden – Brummen, www.vanderbijldiervoeders.nl.

Het grootste deel van de leden van Onze Liefhebberij komen uit de gemeente Brummen, maar er komen ook leden uit Loenen, Zutphen, Dieren en Drempt. De vereniging is niet alleen voor de serieuze fokkers, maar ook voor mensen die voor hun plezier kleindieren houden. Tijdens de maandelijkse clubavonden worden de ins en outs van deze prachtige liefhebberij besproken. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd, waaronder dierenartsen en voedingsdeskundigen om de leden van informatie te voorzien.
Op de internetsite www.everyoneweb.com/onzeliefhebberijbrummen, is meer informtie te vinden. Langskomen op een bijeenkomst is ook mogelijk. Deze zijn elke eerste maandag van de maand in Café Concordia in Brummen en beginnen om 20.00 uur.
 

Lees ook

Tijdelijke afsluiting wandelpad park Voorstonden

VOORSTONDEN – Het pad ten noordwesten van het Huis Voorstonden dat dwars loopt op de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.