Home / Laag-Soeren / Viering 40 jaar De Stoof in Laag-Soeren

Viering 40 jaar De Stoof in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Het bestuur van sociëteit De Stoof in Laag-Soeren had alle dorpsbewoners van 60 jaar en ouder uitgenodigd in ’t Sprengenhus, voor de viering van dit jubileum. Voor de gelegenheid werd cabaretgroep Pandora uit Apeldoorn gepresenteerd met het programma Kakelbont.

 

In zijn openingswoord stond voorzitter Wim Pasman stil bij de veranderde opvattingen in de afgelopen 40 jaar. Werd De Stoof nog opgericht als ‘bejaardensoos’, via gangbare benamingen als ‘ouderensoos’ en ‘seniorensoos’ wordt het gezelschap nu bij voorkeur aangeduid met ‘De Soos’. Ook de activiteiten van de vereniging zijn sterk veranderd. De brei- en praatclub van toen bestaat al lang niet meer. Tegenwoordig maken ook films, lezingen en excursies deel uit van het gevarieerde programma, waarbij gezelligheid nog altijd voorop staat.

Hierna was het de beurt aan Pandora. Met hun vaak rake teksten en benadering van alledaagse dingen, wisten zij de goed bezette zaal vaak kostelijk te vermaken. Een staande ovatie na afloop was een veelzeggende blijk van waardering van het publiek. In zijn dankwoord nodigde Wim Pasman alle aanwezigen uit eens nader kennis te maken met De Stoof, elke dinsdagmiddag in ’t Sprengenhus. Gewoontegetrouw beleef het na afloop nog lang gezellig.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.