Home / Dieren / Roadblock tegen sluipverkeer

Roadblock tegen sluipverkeer

DIEREN – Om sluipverkeer in Dieren-Zuid tegen te gaan tijdens de werkzaamheden voor de Traverse aan de doorgaande N348 in Dieren, plaatst de provincie Gelderland op de Zutphensestraatweg een ‘roadblock’. Dit is een automatische slagboominstallatie die op piekmomenten selectief doorgang verleent. De roadblock treedt op maandagochtend 26 september in werking en zorgt er tijdens de spitsen (6-9 uur en 16-19 uur) voor dat er alleen gedoseerd doorgang mogelijk is. Pas op het moment dat doorgaand verkeer gebruik gaat maken van de nieuwe tunnelbak (2018), wordt de maatregel opgeheven.

Vertragingen op de N348 kunnen lokaal verkeer verleiden te zoeken naar alternatieve routes. Met name de Hogestraat en de Zutphensestraatweg zijn aantrekkelijk voor sluipverkeer. In deze straten is een hogere verkeersdruk echter gevaarlijk en ongewenst. Door het plaatsen van de roadblock neemt de aantrekkelijkheid van de route af. De hulpdiensten kunnen de slagbomen altijd direct passeren. Woningen en instellingen blijven via verschillende routes goed bereikbaar.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.