Home / Doesburg / Doesburg sluit aan bij Lang Leve Kunst en Naoberschap

Doesburg sluit aan bij Lang Leve Kunst en Naoberschap

DOESBURG – Culturele activiteiten voor en met ouderen, waarbij het draait om het beleven van kunst en het bij elkaar brengen van mensen. Dat is waar het programma ‘Lang Leve Kunst’ over gaat. De gemeente Doesburg en Attent Zorg en Behandeling, zijn partners van dit Achterhoekse programma.

Naast ouderen doen er altijd vrijwilligers mee zoals bijvoorbeeld amateurkunstenaars, mantelzorgers of middelbare scholieren. De Gruitpoort in Doetinchem is initiatiefnemer van dit project.

In Doesburg komen meerdere activiteiten. Tijdens ‘Kunst aan Huis’ genieten ouderen in hun eigen de vertrouwde omgeving van muziek of beleven ze beeldende kunst. Bij ‘Verhalen-oogst’ vertellen ouderen hun verhalen. Amateurschrijvers of toneelspelers gaan er vervolgens mee aan de slag met als resultaat: feestelijk presentaties, exposities of voorstellingen waar de ouderen ook zelf aan mee kunnen doen. En bij ‘Zang aan Huis’ komen amateurzangers naar Attent toe en verzorgen – na het volgen van een workshop – kleinschalige optredens voor dementerende ouderen. Bij alle activiteiten draait het om het samen beleven en genieten van (laagdrempelige) kunst en cultuur. De activiteiten worden in samenspraak met Attent Zorg en Behandeling, Caleidoz en de Buurtacademie aangeboden.
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap bevordert cultuurparticipatie van ouderen door culturele activiteiten in de directe omgeving van en mét ouderen te organiseren. De kracht van het programma is de rol die vrijwilligers er in spelen.

Attent en de gemeente Doesburg zijn nieuwe partners in het programma. Daar werken zorgorganisaties en andere organisaties samen. De overige partners zijn Markenheem, Sensire, De Gouden Leeuw, Azora, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek en Sité. Naast Doesburg participeren de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland en de provincie Gelderland gezamenlijk binnen Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek. De Gruitpoort is initiatiefnemer. Het programma ontvangt onder andere subsidie van het fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.