woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeLaag-KeppelSpitstijd-afsluiting Hummeloseweg in Laag-Keppel

Spitstijd-afsluiting Hummeloseweg in Laag-Keppel

LAAG-KEPPEL – De gemeente Bronckhorst is van plan eind de jaar de Hummeloseweg in Laag-Keppel, tussen de Jan de Jagerlaan en de Zelhemseweg, tijdens spitstijden af te sluiten voor alle motorvoertuigen. De afsluiting geldt tussen 06.00 en 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur.

Op deze manier wil de gemeentede leefbaarheid van de buurt verhogen door de verkeersintensiteit terug te dringen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
De Hummeloseweg is een woonstraat. De hoeveelheid doorgaand verkeer zorgt voor minder verkeersveiligheid en leefbaarheid. Uit tellingen blijkt dat de Hummeloseweg door meer dan 7.000 motorvoertuigen als doorgaande route wordt gebruikt. Dit aantal past niet bij de functie van de weg. Vooral fietsers komen in het gedrang.

Het plan om de Hummeloseweg in de spits af te sluiten is een extra maatregel bovenop de snelheidsverlaging naar 30 km/uur in de bebouwde kom en 60 km/uur buiten de kom en de aangebrachte wegaanpassingen. De snelheidsaanpassing alleen werkte onvoldoende om het verkeer een andere route te laten kiezen. Dit besluit voor een geslotenverklaring tijdens de spits kwam tot stand na overleg met een vertegenwoordiging vanuit de buurt in samenspraak met politie en het openbaar ministerie.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...