Home / Laag-Keppel / Spitstijd-afsluiting Hummeloseweg in Laag-Keppel

Spitstijd-afsluiting Hummeloseweg in Laag-Keppel

LAAG-KEPPEL – De gemeente Bronckhorst is van plan eind de jaar de Hummeloseweg in Laag-Keppel, tussen de Jan de Jagerlaan en de Zelhemseweg, tijdens spitstijden af te sluiten voor alle motorvoertuigen. De afsluiting geldt tussen 06.00 en 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur.

Op deze manier wil de gemeentede leefbaarheid van de buurt verhogen door de verkeersintensiteit terug te dringen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
De Hummeloseweg is een woonstraat. De hoeveelheid doorgaand verkeer zorgt voor minder verkeersveiligheid en leefbaarheid. Uit tellingen blijkt dat de Hummeloseweg door meer dan 7.000 motorvoertuigen als doorgaande route wordt gebruikt. Dit aantal past niet bij de functie van de weg. Vooral fietsers komen in het gedrang.

Het plan om de Hummeloseweg in de spits af te sluiten is een extra maatregel bovenop de snelheidsverlaging naar 30 km/uur in de bebouwde kom en 60 km/uur buiten de kom en de aangebrachte wegaanpassingen. De snelheidsaanpassing alleen werkte onvoldoende om het verkeer een andere route te laten kiezen. Dit besluit voor een geslotenverklaring tijdens de spits kwam tot stand na overleg met een vertegenwoordiging vanuit de buurt in samenspraak met politie en het openbaar ministerie.
 

Lees ook

Kunstexpositie De Gouden Leeuw

LAAG-KEPPEL – In zorghotel de Gouden Leeuw in Laag-Keppel zijn bewoners graag artistiek bezig. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.