Home / Hummelo / Huisvesting statushouders in voormalig Zandewierde Hummelo

Huisvesting statushouders in voormalig Zandewierde Hummelo

HUMMELO – In de zomer van 2016 kwam het pand aan de J.D. Pennekampweg in Hummelo (het voormalig Zandewierde) vrij. Hierin zijn nu nog 22 appartementen voor 1 tot 2 personen gevestigd. In overleg met omwonenden en de gemeente wil eigenaar Sité Woondiensten het pand verhuren volgens het ‘Magic Mix’ principe.

Een Magic Mix project is een manier om verschillende type mensen gemengd te laten wonen, denk hierbij aan jongeren, senioren en statushouders. In mei was hierover een bijeenkomst met omwonenden.

Om het pand voor deze doelgroep geschikt te maken, is een verbouwing nodig. Hierover is overlegd met een klankbordgroep waarin zo’n tien omwonenden zitting hebben. De groep buurtbewoners die voor de bijeenkomst van mei was uitgenodigd, kreeg een uitnodiging voor een nieuwe bijeenkomst. Daar worden de verbouwplannen zoals die er nu liggen besproken. Ook het inburgeringstraject voor statushouders in Bronckhorst en de rol van vrijwilligers hierbij komt aan de orde.
Als de verbouwplannen definitief zijn, wordt het benodigde bestemmingsplan en vergunningstraject doorlopen. Dan volgt meer informatie.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.