Home / Brummen / Open monumentendag Brummen

Open monumentendag Brummen

BRUMMEN – Het thema van de Open monumentendag was dit jaar ‘Iconen en symbolen’ en waar kun je dan beter beginnen dan in de Pancratiuskerk in Brummen? Dit vroeg om een samenwerking tussen kerk, de plaatselijke geocachers, en de organisatoren van Open Monumentendag Brummmen. Dat werd een groot succes.

Hier was een tentoonstelling met iconen ingericht door studenten van Boulevard Magenta, school voor Ambacht en Kunst. Ze gaven ter plekke demonstraties van hun kunnen.
Dominee Breukelaar opende, na de dienst, de Open monumentendag officieel. Dankzij de medewerkers van de kerk konden alle bezoekers genieten van heerlijk gebak en een rijk gevulde lunch. Voor de kinderen was er een workshop met bij het thema passende knutselopdrachten, zoals een wapenschild of een levensboom maken. Bijzonder was ook dat mensen de toren konden beklimmen tot aan de klok met de heer Van Hensbergen. Er was veel animo om de 60 treden op te gaan. In de kerk was de sfeer gezellig, dit alles ondersteund met muziek van Bas Witteveen op de achtergrond.

De geocachers uit Brummen hadden een fietstocht gemaakt met hetzelfde thema. Dit leverde vele bezoekers op uit de wijde omgeving. Deze fietstocht zal langere tijd beschikbaar blijven.
de route kwam overeen met de route van Open Monumentendag.

De fietstocht ging naar Klein Engelenburg waar men een tentoonstelling met 31 merklappen kon bezichtigen. Afke Wullink zorgde hier voor een deskundige toelichting. De oudste merklap dateerde uit 1848. Alle afbeeldingen op de merklappen hebben hun eigen betekenis.
Het graf van Marius Boogaart met zijn bijzondere grafmonument (foto) was ook onderdeel van de fietstocht en ook hier kon met uitleg krijgen. Naast de iconen Reuvensweerd en huize Voorstonden was ook de kerk van Hall opengesteld. Hier deskundige toelichting van een tweetal gidsen.
De tocht eindigde bij het jachthuis het Leusveld.
In totaal hebben 287 mensen de Open monumentendag in Brummen bezocht, een aantal waar de organisatie erg tevreden over is.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.