Home / Dieren / Opening nieuwe kerkzaal

Opening nieuwe kerkzaal

DIEREN – De nieuwe kerkzaal van de Ontmoetingskerk te Dieren is zondag in gebruik genomen. Sinds de bouw van deze kerk in 1967, was de kerkzaal in tact gebleven. Nu was de tijd gekomen om ook de kerkzaal een nieuw aanzicht te geven. Onze tijd vraagt om nieuwe mogelijkheden op bijvoorbeeld digitaal terrein. Een studioteam gaat dat in het vervolg verzorgen, waardoor de dienst niet allen thuis is te beluisteren, maar ook te zien. Ook zijn de banken vervangen door stoelen en er is gekozen voor een opstelling in U-vorm, waardoor de ontmoeting een sterker accent krijgt.

In een feestelijke kerkdienst in een bomvolle kerk, vond de opening plaats. Aan het begin van deze dienst werden de Paaskaars, de Bijbel, het Doopwater en de Avondmaalskan, beker en -schaal door de diaken, ouderling en kinderen binnengedragen. Vanuit het Evangelie klonken bemoedigende en inspirerende woorden. Alle koren uit de kerk werkten op inspirerende wijze mee. Een door kinderen gemaakt kunstwerk De Schepping werd onthuld.

Na de zegen bedankte de voorzitter van de kerkenraad de kerkbouw-architect Dolf Floors en aannemer Johan Ebbers van Reon voor de goede, constructieve samenwerking. Ook de vele vrijwilligers uit de gemeente werden bedankt en ontvingen een daverend applaus. Daarna was er voor iedereen koffie en thee en limonade met een traktatie. Met een gezamenlijk lunch werd de feestelijke opening afgesloten. Dankbaar en blij met het resultaat van de ingrijpende verbouwing gaat de gemeente de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.