Home / Drempt / Introductie workshop fondsenwerving in Drempt

Introductie workshop fondsenwerving in Drempt

DREMPT – Multifunctionele accommodatie ’t Hessenhuus in Achter-Drempt houdt op woensdag 12 oktober van 20.00 tot 21.30 uur een gratis introductie workshop fondsenwerving. Alle bestuursleden van verenigingen en stichtingen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Het bestuur van stichting mfa ’t Doornslag, die ’t Hessenhuus beheert, kwam in contact met dorpsgenoot Ellen Spanjers die de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven aanbiedt. Enkele bestuursleden van de stichting en van de plaatselijke voetbalvereniging HC’03 wilden zelf deelnemen aan de cursus en kwamen al snel tot de conclusie dat zo’n cursus voor elke stichting of vereniging toegevoegde waarde biedt. Van daaruit ontstond het idee om voorafgaand aan de cursus een gratis introductie workshop te organiseren voor alle bestuursleden van verenigingen en stichtingen.
Spanjers: "Veel verenigingen en stichtingen hebben leuke ideeën voor nieuwe activiteiten. Om te vernieuwen, te verbinden of gewoon om met de tijd mee te kunnen gaan. Maar vaak blijft het slechts bij ideeën en wordt er gezegd dat er geen geld is voor de uitvoering. Het tegendeel is waar. Er zijn wel degelijk mogelijkheden. De vraag is: hoe en waar vind je de financiering voor jouw project?"
De Dremptse heeft veel ervaring opgedaan met het aanvragen van financiering bij ruim 30 verschillende fondsen, zowel landelijke als ook regionale fondsen. En met succes, want inmiddels heeft ze ruim 1,3 miljoen euro ontvangen. Tien jaar geleden begon ze met het aanbieden van de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven die ze nu in het najaar ook in ’t Hessenhuus aanbiedt vanuit haar stichting De Bagagedrager.

In de gratis introductie workshop op woensdag 12 oktober laat Ellen Spanjers de deelnemers in anderhalf uur kennismaken het onderwerp en geeft ze aan de hand van voorbeelden praktische tips voor het aanschrijven van een fonds. Daarnaast vertelt ze meer over de inhoud van de cursus Praktijkgericht Fondsenwerven die ze op woensdagavond 2, 16 en 30 november geeft. Aanmelden voor de gratis introductie workshop kan via: communicatie@hessenhuus.nl.
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.