Home / Bronckhorst / Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Bronckhorst

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Bronckhorst

BRONCKHORST – Eind oktober start in Bronckhorst de cursus Politiek Actief. Deze cursus, die ook in tal van andere gemeenten wordt gehouden, biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden.

In bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad, commissie of als raadslid. Meedoen is gratis maar het aantal deelnemers is beperkt. Inwoners van Bronckhorst kunnen zich tot uiterlijk 19 oktober aanmelden.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus zelf start op 1 november en bestaat uit zeven bijeenkomsten tot half december, met elk een ander thema en wisselende locaties bij een van de deelnemende gemeenten. Op 24 oktober is een introductiebijeenkomst bij de gemeente. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen de deelnemers een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

Bronckhorst organiseert de cursus samen met de gemeenten Berkelland, Lochem, Zevenaar en Winterswijk. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Meer informatie over de cursus, data, cursuslocaties en aanmelden is te vinden op www.bronckhorst.nl/PolitiekActief.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.