Home / Laag-Soeren / Dagelijkse boodschappen doen in Laag-Soeren

Dagelijkse boodschappen doen in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Wat destijds werd opgezet door de Schreuderhuizen als een winkeltje voor Laag-Soeren en een dagbesteding voor bewoners, werd na de fusie door opvolger Elver al op een andere leest geschoeid. Nadat Elver besloot dat de winkel niet langer paste binnen hun directe doelstelling, werden andere wegen gezocht en gevonden om ‘het winkeltje’ in ’t Sprengenhus voor Laag-Soeren te behouden.

Tegenwoordig valt het initiatief onder de Stichting ’t Sprengenhus. Een leger van twaalf vrijwilligers uit Laag-Soeren en directe omgeving, zorgen samen met coördinator Piet Blanksma voor de personele bezetting. Sinds 1 augustus bestaat een samenwerking met De Spar in Dieren. Dit resulteert in een groter assortiment, waaronder ook van versproducten als brood en melk. Ook zijn de aanbiedingen van De Spar in ’t winkeltje geldig. De reeds bestaande services blijven bestaan. Zo geldt nog steeds bij het niet voorradig zijn van producten: vandaag besteld, morgen beschikbaar. Op deze manier bepaalt de vraag ook mede het aanbod. Lokale producten als honing en fruit kunnen hun plaats in de winkel vinden en natuurlijk de mooie dingen, gemaakt door de bewoners van Elver. Compleet met de bezorgservice en pinautomaat hoopt de Stichting ‘t Sprengenhus te voldoen aan de behoefte van de Soerense bevolking en de voorziening voor het dorp te kunnen behouden. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is een redelijke exploitatie. De stichting en vrijwilligers nodigen dan ook iedereen uit kennis te komen maken met de vernieuwde mogelijkheden in ’t Sprengenhus. De winkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.30 tot 13.00 uur.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.