Home / De Steeg / Gediplomeerde Rhedense verkeersregelaars door Social Return

Gediplomeerde Rhedense verkeersregelaars door Social Return

DE STEEG – Donderdag ontvingen zeven mensen uit handen van wethouder werk en integratie, Tjebbe Vugts, en wethouder openbare ruimte, Ronald Haverkamp, het diploma Verkeersregelaar 2.0. Hiermee wil de gemeente Rheden mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans bieden om zich te onderscheiden in vakmanschap en gastheerschap.

Zeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn geselecteerd om de opleiding te volgen in het kader van arbeidsintegratie en Social Return. De deelnemers zijn geselecteerd op motivatie en leerbaarheid. Na het behalen van het diploma worden ze ingezet bij de aannemers die in de gemeente Rheden aan het werk zijn. Met het diploma 2.0 is de gemeente verzekerd van verkeersregelaars die naast het verkeer regelen, zich bewust zijn van hun omgeving en weten als gastheer op te treden en waar mogelijk mee te werken bij het werk. Belangrijk effect is ook dat zowel de werknemers die de wegwerkzaamheden verrichten, als ook de passerende burgers zich nog veiliger voelen dan voorheen.

De gemeente betaalt de opleiding Verkeersregelaar 2.0. De aannemer zet de deelnemers in als verkeersregelaar bij opdrachten en begeleidt hen op de werkplek. Op deze manier doen zij relevante werkervaring op, zodat hun kansen op werk ook op langere termijn worden vergroot.

Dit project past bij de samenwerking die de gemeente zoekt met bedrijven die een contract bij de gemeente hebben. Deze bedrijven hebben een Social Return verplichting van minimaal 5% van de contractwaarde. Dit betekent dat ze verplicht zijn om een bijdrage te leveren aan de werkgelegenheid of andere sociale doelen van de gemeente Rheden.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.