Home / Regio / Doe mee aan Climate Clicker en word een Climate Hero

Doe mee aan Climate Clicker en word een Climate Hero

GEM. RHEDEN – Zaterdag is de foto- en filmwedstrijd Climate Clicker gestart. Kinderen die hieraan meedoen, worden een Climate Hero. Door het maken van een foto en/of filmpje laten kinderen zien wat duurzaam en niet-duurzaam is in de gemeente waar zij wonen. Zo maken zij zichtbaar hoe het kan of hoe het juist niet moet.

Meedoen kan door het uploaden van een foto via www.schooldagvandeduurzaamheid.nl. Een filmpje kunnen de kinderen uploaden via Wetransfer en mailen naar info@sdvdd.nl. Als bewijs krijgen zij een certificaat (zie bijlage) dat ondertekend is door de Rhedense burgemeester Petra van Wingerden-Boers en wethouder Nicole Olland. De meest spraakmakende foto’s maken bovendien kans op leuke prijzen.

Afgelopen zaterdag stond het Mobiele Planetarium van NOVA, de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie, opgesteld in Dieren (zie foto). Onder leiding van de bekende weerman Reinier van den Berg kregen kinderen het idee dat ze door het heelal reisden. 200 Leerlingen afkomstig van scholen uit Velp, Rheden, De Steeg, Dieren en Laag-Soeren kwamen langs om te ervaren hoe het is een astronaut te zijn. Ook kwamen er enkele leerlingen uit Brummen, Zutphen, Doesburg en Arnhem.

Om 10.00 uur startte de eerste ruimtereis, die gelijk vol met jonge astronauten zat. Elk uur begon er een nieuwe ruimtereis en elk uur was het vol. Om 15.00 uur konden de laatste kinderen mee. Omdat de organisatie geen kinderen wilde teleurstellen, heeft ze met de laatste reis alle wachtende kinderen mee laten gaan, waardoor het recordaantal bezoekers in het Mobiele Planetarium scherper is gesteld, van 48 naar 50. Van deze reis is een film gemaakt waarin zowel kinderen als wethouder Nicole Olland een rol spelen.

De wedstrijd Climate Clicker en het Mobiele Planetarium zijn activiteiten die horen bij de aanloop naar de Schooldag van de duurzaamheid. Wethouder Nicole Olland is initiatiefnemer van deze eerste Schooldag van de duurzaamheid op maandag 10 oktober. Op meer dan 15 basisscholen in de gemeente Rheden worden kinderen op deze dag spelenderwijs gestimuleerd de wereld leuker, eerlijker en schoner te maken. Op maandag 10 oktober wordt o.a. de film vertoond die afgelopen zaterdag in het Mobiele Planetarium is gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.rheden.nl en www.schooldagvandeduurzaamheid.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.