Home / Velp / Concert op fluit en viola da gamba in Oude Jan

Concert op fluit en viola da gamba in Oude Jan

VELP – Ze ontmoetten elkaar tijdens een concert in 2012. En sindsdien spelen ze samen in een onwaarschijnlijke combinatie; een fluitiste uit de hypermoderne en een gambist uit de oude tot zeer oude muziek. Zondagmiddag 18 september om 15.30 uur zijn Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau Meulenbroeks te zien en te horen in de Oude Jan in Velp.

Zij openen daarmee de concertreeks van het seizoen 2016-2017, die wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de Oude Jan.
Eleonore is vooral bekend vanwege haar optredens met het Asko-Schönbergensemble, dat muziek speelt uit de 20e en 21e eeuw. Daarnaast verricht ze missiewerk voor de muziek van Joodse oorsprong. Ralph Rousseau wordt wel Nederlands meest prominente ambassadeur voor zijn zevensnarige instrument genoemd. Hij speelde aanvankelijk vooral muziek uit 16e en 17e eeuw, de Renaissance, maar was afgelopen jaar ook te horen en te zien bij de uitvoering van Bach’s Matthäus Passion op TV. Hij promoveerde tussendoor cum laude in de Natuurkunde.
In het Romaanse kerkje in Velp – de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 – brengen zij een programma dat begint in 1553 en eindigt in 2016. Entree € 10, Vrienden Oude Jan € 8, kinderen vanaf 10 jaar en bezitters van een Gelrepas of CJP € 5.

www.vriendenvandeoudejan.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.