Home / Doesburg / Snappenburg de Vriesprijs

Snappenburg de Vriesprijs

DOESBURG – De Snappenburg de Vriesprijs is, zoals dat al jaren gebruikelijk is, dit jaar weer uitgereikt tijdens de Monumentendag. De uitreiking vond plaats in de Ooipoortkerk in de Ooipoortstraat. Voor de jury niet altijd makkelijk een keuze te maken. Dit jaar waren er een behoorlijk aantal panden genomineerd. Echter, een aantal vielen af, omdat de renovatie nog niet voltooid was. Deze panden kunnen volgend jaar, als ze klaar zijn, wel meedoen. Een paar vielen af omdat er wel gerenoveerd was maar niet in de authentieke staat gebracht. Toch bleven er nog wat over en daar uit werd er een gekozen die volgens de jury het best gerestaureerd en in authentieke staat was gebracht. De jury was unaniem in haar beslissing dat het De Ooipoortkerk moest zijn. De kerk is recentelijk van binnen en buiten gerestaureerd en vele details die verborgen of verdwenen waren zijn weer in oude luister hersteld. Uit handen van burgemeester van der Meijs ontvingen ze een plaquette voor op de gevel en de bijbehorende oorkonde. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.