Home / Hoenderloo / Arjan Essenstam Wereldkampioen

Arjan Essenstam Wereldkampioen

HOENDERLOO – Arian Essenstam heeft tijdens de 32e editie van het WK Bosarbeid in Polen een nieuw wereldrecord gevestigd en goud behaald op het onderdeel ‘boomvellen’. Met zijn Husqvarna-kettingzaag 576XP behaalde Essenstam een maximale puntenscore van 660 in een tijd van 2.09 en verbeterde daarmee de snelste tijd ooit van Matthias Morgenstern uit Oostenrijk met 9 seconden. De discipline boomvellen geldt als het koningsnummer op het WK dat werd gehouden in Wilsa, Polen. Deelnemers hebben de opdracht om met een kettingzaag binnen 3 minuten een boom van 18 meter hoog en een diameter 35 centimeter te vellen die vervolgens zo nauwkeurig bij het doelwit te vallen. Essenstam raakte dit punt exact. Het zaagwerk is tevens beoordeeld op techniek en veiligheid.

Het WK Bosarbeid (World Logging Championship) wordt eens per 2 jaar georganiseerd. Essenstam (43 jaar) uit Hoenderloo doet voor de 10e keer mee en vormt onderdeel van het Nederlandse team van de Stichting Nederlandse Bosarbeid (SNB). Tijdens het WK beoordeelt een vakjury de 30 landenteams en 109 individuele deelnemers op veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid op de disciplines snoeien, boomvellen, precisiezagen, gecombineerde zaagsnede en ketting wisselen. Deelnemers mogen gebruik maken van 1 zaag, 4 kettingen en 3 verschillende zaagbladen.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.