Home / Klarenbeek / Klarenbeek blij met Het Boshuis

Klarenbeek blij met Het Boshuis

KLARENBEEK – Zaterdag heeft burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst, bijgestaan door Bennie Koolman en Gerda Peeters-Franken, het ontmoetings-centrum in de voormalige kerk in Klarenbeek officieel geopend. Door het wegnemen van een doek werd de naam ‘Het Boshuis’ zichtbaar. De handeling werd buiten gade geslagen door honderden belangstellenden uit Klarenbeek en andere dorpen.

Aansluitend bracht de muziekvereniging Klarenbeek een aubade aan alle Klarenbekers en mensen die de stichting Vrienden van het kerkgebouw Klarenbeek hebben gesteund en het mede mogelijk hebben gemaakt om dit project tot een succes te maken.

Voorzitter Frans Ganzevles voerde eerst het woord. Hij verwelkomde een aantal gasten die een rol hebben gespeeld bij de realisering van dit gebouw. Hij deed een duik in het verleden en vertelde hoe het Godshuis Het Boshuis werd. Veel moest er geregeld worden. Ganzevles toonde zich een tevreden man over hetgeen hier door aller inspanning tot stand is gekomen. De Klarenbeekse ondernemers was hij dankbaar dat zij materieel met fikse kortingen beschikbaar hebben gesteld. Uit de enquêtes die onder de bevolking werd gehouden heeft de stichting veel energie en moed geput. Velen waren positief over de ideeën en doelen. Naar draagkracht hebben velen bijgedragen. Na de toezegging door de begraafplaats Het Heidepark en Landgoed Krepel, konden de plannen doorgaan. Nu dan de feestelijke opening.

Burgemeester Penninx zei veel waardering te hebben voor de inspanning van de Klarenbekers. Door een hechte samenwerking kon dit tot stand worden gebracht. Het is een gebouw geworden voor de gehele bevolking dat zeker in een behoefte zal voorzien.
Hennie van Ittersum van de Protestantse gemeente Klarenbeek prees de goede samenwerking voor Het Boshuis. Zij had veel bewondering voor hetgeen de bevolking tot stand heeft gebracht.

Na de openingshandeling ging het gezelschap naar binnen. In de kerk was veel aangepast. Door het weghalen van de beelden en kruiswegstaties ademde de ruimte een geheel andere sfeer. De staties waren vervangen door fraaie schilderijen van Gerda Peeters-Franken, Willy Berends-Hurenkamp en Anneke Van Schaik- Hurenkamp. Opmerkelijk waren de artistieke bloemstukken die onder leiding van Dicky Lammersen waren gemaakt. De bloemwerken gaven de ruimte een ander aanzien. De bezoekers konden ook de familiekamer bekijken. Ieder was het er over eens dat dit een grote aanwinst is voor Klarenbeek. De voormalige sacrestie was nu gezellig ingericht als huiskamer. De familie van de overledene kan hier bijpraten. Naast de kamer was de opbaarruimte met een fraai bloemstuk van Adriaan Blom.
De gehele dag was het een komen en gaan van personen. Meer dan 300 mensen hebben een kijkje genomen in Het Boshuis. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.