Home / Regio / Kunstcarambole langs drie lokale galerieën

Kunstcarambole langs drie lokale galerieën

REGIO – Tijdens de eerste Kunstcarambole, die wordt gehouden op zondag 18 september, brengen deelnemers een bezoek aan drie galerieën in Laag-Keppel, Hummelo en Drempt. Alle locaties zijn op zichzelf al bezienswaardig, maar ook prima per auto of fiets te bereiken.

De start is om 13.00 uur met koffie en thee bij Espace Enny aan de Dorpsstraat in Laag-Keppel. Enny Verhey leidt de aanwezigen door de expositie Ware Aard en kunstenaar Julius Thissen is present om over zijn foto- en filmproject te vertellen. Aansluitend wordt Galerie de Bisschop aan de Broekstraat 13 in Hummelo bezocht. Onder het genot van een drankje geeft Mariëtte Schouten uitleg over het proces van klei naar brons. Kunstschilder Peter van Loenhout exposeert er zijn imponerende schilderijen van dieren. Tot slot voert de route naar Galerie De Witte Hemel aan de Wittehemelweg 23 in Drempt. Bij een goed glas wijn en een streekhapje bekijken de deelnemers het werk ván en gaan zij in gesprek mét Liesbeth Pieterse en Cees Roorda. Roorda werkt momenteel aan fijnschilderwerken.

Deze Kunstcarambole vindt elke derde zondag van de maand plaats in de westelijke kant van de gemeente Bronckhorst. De start- en eindplaats verandert elke keer, maar is steeds één van deze drie galerieën. De route voert langs kunst in de natuur. Op de laatste locatie wordt de dag afgesloten met een goed glas wijn en een streekhapje. Het startpunt wordt telkens op de websites van de drie galerieën bekendgemaakt.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.