Home / Velp / Sporthal De Dumpel rolstoeltoegankelijk

Sporthal De Dumpel rolstoeltoegankelijk

VELP – Van 17 tot en met 24 september is de Nationale Sportweek. Aangepast sporten is een belangrijk thema dit jaar. Daarom opent de vernieuwde sporthal De Dumpel in Velp op vrijdagavond 23 september haar deuren met een feestelijke activiteit: ‘De Dumpel Drempelvrij’.

De gemeente Rheden heeft de sporthal op meerdere punten aangepast en deze is nu volledig rolstoeltoegankelijk. De Nationale Sportweek is een mooie gelegenheid om de aanpassingen te laten zien en ervaren door het publiek.

De Dumpel in Velp is grondig aangepast, zodat het gebouw nu volledig drempelvrij is. Wekelijks wordt er in de sporthal getraind door twee rolstoelsportverenigingen, de Arnhemse Antilope Vereniging en de Rhedense Rollers.

Wethouder Sport van de gemeente Rheden, Tjebbe Vugts, opent om 19.15 uur de avond. Hij wordt hierin bijgestaan door een speciale gast die actief is op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Wie komt er wellicht met ‘goud’ naar De Dumpel op 23 september? Volg het laatste nieuws via www.unieksporten.nl of via sociale media (#DumpelDrempelvrij). Aansluitend zal een combinatie van afgevaardigden van de gemeente Rheden en Rozendaal de strijd aangaan met de Rhedense Rollers in een demonstratiewedstrijd rolstoelbasketbal.

Na de opening kunnen alle belangstellenden de aanpassingen bekijken. Ook is het mogelijk om gratis kennis te maken met rolstoelhockey en rolstoelbasketbal. De Rhedense Rollers en Arnhemse Antilope verzorgen clinics voor deze sporten. Voor vragen over (aangepast) sporten en bewegen zijn het Sportbedrijf Rheden en Uniek Sporten aanwezig.

Mike Splithof, m.splithof@unieksporten.nl
Tel. 026 – 3523850
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.