Home / Doesburg / Doesburg brengt een Ode aan de Brug

Doesburg brengt een Ode aan de Brug

DOESBURG – Zaterdag 10 september is Open Monumentendag, een uitstekende gelegenheid om een modern monument, de brug over de IJssel bij Doesburg, een nieuwe naam te geven. Naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis vindt in de Gasthuiskerk in Doesburg vanaf 11.00 uur een speciaal programma plaats, getiteld Ode aan de Brug.

Het programma bestaat uit twee delen. Tussen 11.00 en 13.00 uur vertellen Doesburgers verhalen die te maken hebben met de brug en de voorloper daarvan, de schipbrug. Wie iets bijzonders heeft meegemaakt of bijvoorbeeld destijds bij de opening van de brug aanwezig was is welkom in de Gasthuiskerk om haar of zijn verhaal te komen vertellen. Daarnaast zijn er doorlopende vertoningen van films en streamers met foto’s over de geschiedenis van de brug, waaronder de originele polygoonfilm van de opening van de brug in 1951.
Naar aanleiding van de recente renovatie van de brug is ook een speciaal minizine gemaakt met als titel Ode aan de Brug. Dit minizine is vanaf 11.00 uur gratis af te halen bij de stand van de Open Monumentendag, bij Boek en Buro en in de Gasthuiskerk. Het minizine is een project van HetHuisDoesburg, dat is mogelijk gemaakt door de gemeente Doesburg en Civiele Technieken de Boer.
Om 13.00 uur verzorgt Henk IJbema een korte lezing over de geschiedenis van de Doesburgse brug. Margreet Frankot verzorgt om 14.00 uur een lezing over de Doesburgse familie Ver Huell en de relatie van Alexander Ver Huel met de Doesburgse brug. Tussendoor zijn er doorlopend vertoningen van films en streamers met foto’s over de geschiedenis van de brug. Dit programma wordt tot 16.30 uur een aantal keren herhaald.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.