Home / Velp / SchuldHulpMaatje van start

SchuldHulpMaatje van start

VELP – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk in Velp is onlangs de Stichting Hulp bij Schulden Rheden-Rozendaal operationeel van start gegaan. Dat gebeurde door de uitreiking van de officieel erkende certificaten aan de Maatjes en de coördinatoren, ten teken dat zij hun opleiding voltooid hebben en met hun nieuw verworven kennis aan de slag kunnen.

Een groeiend aantal mensen in ons land kampt met problematische schulden. Om deze mensen bij te staan, is vijf jaar geleden de landelijke Stichting SchuldHulpMaatje opgericht.
Veel gemeenten hebben inmiddels een plaatselijke stichting. In deze regio hebben de kerken die samenwerken in DIANA, het diaconale netwerk armoedebestrijding Rheden-Rozendaal, besloten om ook een regionale stichting op te richten. In mei van dit jaar is de regionale stichting die opereert onder de naam ‘Stichting SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal’ formeel opgericht.

Er hebben zich tot nu toe zes Maatjes en twee coördinatoren aangemeld. Deze zullen mensen helpen bij het in kaart brengen en oplossen van hun financiële problematiek. De Maatjes zijn betrokken vrijwilligers met kennis van zaken. En nu ze officieel gecertificeerd zijn, kunnen ze aan de slag.
Iedere inwoner van de gemeenten Rheden of Rozendaal kan bij de stichting aankloppen om ondersteuning. Dat is geen geldelijke steun, maar steun bij de ordening van de financiële problemen en een helpende hand in het doolhof van regelgeving en instituties op dit terrein.

Diverse genodigden woonden de bijeenkomst bij waarin de wethouders mevrouw Olland van Rheden en de heer Van Gorkum van Rozendaal de certificaten overhandigden aan de maatjes en coördinatoren. Er komt nog een website met informatie over de nieuwe stichting.

renskeh.schuldhulpmaatje@gmail.com
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.