Home / Beekbergen / Klein maar fijn

Klein maar fijn

BEEKBERGEN – Het jaarlijkse stoomfestival Terug naar Toen draait natuurlijk vooral om de grote stoomlocomotieven, reuzen die al puffend en blazend hun weg over het spoor vinden. Maar op station Beekbergen trokken de kleintjes net zoveel aandacht.

Indrukweekend zijn ze zeker, de grote locomotieven die nog ouderwets met kolen gestookt op stoom komen. Op station Beekbergen was te zien hoe de locs worden bijgevuld met water en kolen, hoe de stoker zich in het zweet werkt om het vuur gaande te houden en de machinist uiteindelijk bepaalt wanneer en hoe snel de trein zich in gang zet.
Aan de andere kant waren ook de modelbanen de moeite van het bekijken waard. Vele uurtjes hebben treinliefhebbers gestoken in het op schaal nabouwen van treinen, rails, huisjes en landschappen. Het mooie van deze banen is dat bezoekers ze zelf mochten bedienen, uiteraard onder deskundige leiding van één van de vele aanwezige vrijwilligers.
Dat treinen op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben, bleek wel uit de grote belangstelling. Vele bezoekers wisten zaterdag en zondag hun weg te vinden naar de verschillende stations van de VSM, waarbij menig bezoeker er dit keer voor koos het openbaar vervoer te nemen: de stoomtrein.

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.