Home / Rheden / Gemeente Rheden met inwoners in gesprek over toekomst erfgoed

Gemeente Rheden met inwoners in gesprek over toekomst erfgoed

RHEDEN – De gemeente Rheden vraagt inwoners wat hun erfgoedwensen zijn. In het weekend van Open Monumentendag op zaterdag 10 en zondag 11 september trekken wethouder Nicole Olland en medewerkers van de gemeente met twee historische erfgoedbussen door alle zeven Rhedense dorpen.

Rheden heeft veel cultuurhistorisch erfgoed, zoals monumenten, archeologische resten en landgoederen. Ook de verhalen bij deze bijzondere plekken hebben cultuurhistorische waarde. In 2012 schreef de Rhedense gemeenteraad in de nota Levend Verleden op welke manier dit erfgoed kan worden bewaard en doorgegeven aan volgende generaties. Eind 2016 evalueert de gemeenteraad de nota. Waar nodig past ze deze aan. Wethouder Nicole Olland gaat hierover met de gemeenteraad in gesprek. Voordat ze dit doet, hoort ze graag van mensen wat zij vinden: “Ik nodig iedereen uit voor een functioneringsgesprek met mij en medewerkers van Erfgoed Rheden. Wat gaat goed en wat kan beter of anders op het gebied van erfgoed? We horen graag waar we de komende jaren onze aandacht op moeten richten. Kortom: welke erfgoedwens hebben mensen?”
De bus is open voor iedereen die een erfgoedwens heeft of hierover met de wethouder in gesprek wil. De bus is op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur te vinden bij Kasteel Biljoen in Velp, van 12.00 tot 13.30 uur bij de Dorpskerk in Rheden, van 14.00 tot 15.30 uur bij de Petruskerk in Spankeren en van 16.00 tot 17.30 uur bij Avegoor in Ellecom. Zondag is het team van 10.00 tot 12.00 uur bij Kasteel Middachten in De Steeg, van 12.30 tot 14.30 uur bij Villa Veertien in Dieren en van 15.00 tot 17.00 uur bij de Priesnitzhoeve in Laag-Soeren.
Wie de bus heeft gemist, kan zijn erfgoedwensen ook mailen naar erfgoedwens@rheden.nl, posten op facebook.com/erfgoedrheden of twitteren @erfgoedrheden (gebruik #erfgoedwens). De gemeente heeft ook reactiekaarten op het gemeentehuis liggen.
Woensdagmiddag 14 september kunnen kinderen ’s middags bij De Boecop, de voormalige kerk aan de Hoofdstraat in De Steeg, meedoen aan de activiteit Archeoloog in 1 dag! Afsluitend vindt om 20.00 uur ’s avonds het Erfgoedcafé plaats. Hier worden alle erfgoedwensen besproken en spreekt Kunstenaar Gerrit van Middelkoop hier zijn erfgoedoverpeinzing uit.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.