Home / Loenen / Waardering voor dominee Van Driel

Waardering voor dominee Van Driel

LOENEN – De grote drukte in het Jeugdhuis na afloop van de kerkdienst in de Protestantse kerk gaf duidelijk te zien dat Dominee Hans van Driel een bijzonder graag geziene predikant is. Jong en oud kwam naar deze receptie om Van Driel en zijn echtgenote geluk te wensen met het feit dat het vijfentwintig jaar geleden was dat hij bevestigd werd bij de Protestantse gemeente Loenen Veluwe.

Dominee Van Driel ging ’s morgens zelf voor in de dienst, die in het teken stond van zijn jubileum. Muzikale medewerking verleenden organist Maarten en de zanggroep Quadro, die voor deze gelegenheid weer bij elkaar was om enkele liederen te zingen.
Het Jeugdhuis was overvol toen Marcel de Croon, van de Kerkenraad, het woord voerde. Hij noemde de grote belangstelling als een stuk waardering voor de inzet van de dominee. Van Driel staat altijd voor iedereen klaar. Niet alleen voor de gemeenteleden, maar ook voor de katholieken en anderen. In goede en slechte tijden, maar vooral in slechte tijden met een woord van troost. De kerkvoogd vertelde dat de dominee de zilveren PKN-speld was toegekend en deze werd hem op de revers gespeld.
Van Driels collega uit Elburg, waarmee hij zitting heeft gehad in een college, waarvoor hij op pad ging om problemen in de betreffende gemeente op te lossen, haalde even herinneringen op. Samen zijn ze in ongeveer veertien plaatsen geweest, zelfs in Keulen waar bij een Nederlandse gemeente problemen waren Hij schetste Van Driel als een man met veel humor en enkele voorbeelden passeerden de revue.
Een lange rij bezoekers wachtte op hun beurt om de zilveren dominee geluk te wensen. Hij werd overladen met bloemen en geschenken. Vooral veel personen die Loenen hadden verlaten, kwamen weer even naar het dorp om Van Driel de hand te schudden. Kinderen van de zondagschool hadden een bijzonder geschenk voor de dominee gemaakt, dat samen met de leidsters werd aangeboden.
In zijn dankwoord vertelde Van Driel dat hij vijfentwintig jaar geleden geen idee had van wat hem in Loenen te wachten stond. Aanvankelijk lag het niet in zijn bedoeling om vijfentwintig jaar te blijven, maar hij en zijn gezin vinden het hier prettig wonen en werken. Van Driel: “Vanaf de eerste dag heb ik me hier thuis gevoeld. Onze kinderen hebben hier een fijne tijd gehad. Vaak komen ze nog thuis om de kermis mee te vieren. Ik heb het altijd een voorrecht gevonden hier te mogen werken en er te zijn voor het hele dorp, ongeacht welk geloof. Erg fijn dat er vanmorgen zoveel waren. Dat heeft mij erg goed gedaan”.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.