Home / Rheden / VluchtelingenWerk zoekt vrijwillige budgetcoaches

VluchtelingenWerk zoekt vrijwillige budgetcoaches

RHEDEN – VluchtelingenWerk Rheden zoekt vrijwillige budgetcoaches. Vluchtelingen starten hun leven in Nederland vaak vanuit een zeer kwetsbare inkomenspositie. Zij hebben een minimuminkomen en beschikken niet over spaargeld. Voor het inrichten van de woning sluiten zij een lening af, dus zij starten al met een schuld. Bovendien maken vluchtelingen vaak onvoldoende gebruik van inkomensondersteunende voorzieningen waar zij wel recht op hebben.

Als budgetcoach biedt u begeleiding aan vluchtelingen, één op één of groepsgewijs. Samen inventariseren jullie wat de leerwensen zijn. Aanvankelijk doen de vrijwillige budgetcoach en de vluchteling veel samen, maar uiteindelijk neemt de vluchteling stap voor stap de activiteiten over. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden: ondersteunen van vluchtelingen bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden; het leren omgaan met een digitale betaalomgeving; leren plannen/vooruitdenken in het uitgave patroon; het opstellen van een overzichtelijke thuisadministratie.

VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met mbo+ werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste een half jaar een paar uur per week willen inzetten. Ervaring als budgetcoach of affiniteit met het onderwerp schuldpreventie is een pré.

www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures
Melanie Jacobs, mjacobs@vwon.nl

 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.