Home / Regio / Boomhutten gezocht

Boomhutten gezocht

REGIO – Fotografe Berber Theunissen uit Rheden is door de gemeente Rheden en Riqq gevraagd om de jongsten van de gemeente vast te leggen. Deze foto’s komen te hangen in de raadszaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Op dit moment hangen er zeven portretten in de raadszaal in het gemeentehuis. Zeven portretten van iemand van boven de 100 jaar uit elk dorp, binnen de gemeente, één persoon. Theunissen: “Nu is mij gevraagd om daar een tegenhanger van te fotograferen, iets wat te maken heeft met de jeugd. Ik ben zelf vanuit Amsterdam naar Rheden verhuisd voor de natuur, dus daar wilde ik iets mee doen. Ik kwam al snel bij (boom)hutten terecht omdat ik die zelf vroeger ook altijd bouwde”.
De fotografe uit Rheden gaat per dorp (Velp, Dieren, Rheden, De Steeg, Ellecom, Spankeren, Laag-Soeren) de mooiste (boom)hut met bouwer(s) / het mooiste kasteel met zijn ridders en prinsessen vastleggen. Theunissen: “Ik praat over kastelen en ridders, omdat een hut voor een kind een kasteel kan zijn. Dat is ook hetgeen wat ik wil proberen vast te leggen, de fantasiewereld van het kind met betrekking tot de hut. Dit mag thuis in de tuin, maar ook ergens in het bos zijn”. Ik ben nog op zoek naar hutten in Velp, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.

contact@berbertheunissen.nl

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.