Home / Doesburg / Donderslag bij heldere hemel

Donderslag bij heldere hemel

DOESBURG – Zondagmorgen was er plotseling een felle bliksemschicht en een donderende, krakende slag in Doesburg. Deze bliksem was niet alleen, want hij sloeg op twee plekken in.

De eerste inslag was in de toren van de Martinikerk, de tweede in een boom op de Lindewal.
In de Martinitoren en -kerk ging gelijk het brandalarm af, waarmee ook de brandweer van Doesburg gelijk werd gealarmeerd. De mensen van de brandweer hebben bij aankomst de kerk ontruimd, er was namelijk een kerkdienst gaande. Na controle van de kerk en toren werd de kerkdienst, 45 minuten na de inslag, weer hervat. Dankzij de goede bliksemafleiders was er niets stuk.
De inslag in de boom op de Lindewal zorgde voor wat meer problemen, want de huizen in de nabije omtrek hadden geen stroom meer. Ook waren alle aardlekschakelaars eruit gesprongen. De onfortuinlijke boom had zoveel schade opgelopen dat deze gekapt moest worden. Met behulp van de hoogwerker uit Dieren werd de boom eerst ontdaan van alle takken en toen verder omgezaagd. De inwoners van Doesburg zijn geschrokken van deze donderslag bij heldere hemel, want dat was het ook werkelijk, er ging geen gerommel of dreigende luchten aan vooraf.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.