Home / Dieren / Lekker aan het werk

Lekker aan het werk

DIEREN – Sinds alle ouders minstens één dagje meewerken op Madierodam, worden de hutten in het tijdelijke dorp steeds mooier en groter. Dat wil niet zeggen dat de kinderen zelf niet vreselijk hard werken aan hun bouwsel. Vorige week werd ook weer vijf dagen lang flink getimmerd en gezaagd op het terrein aan de Admiraal Helfrichlaan.

Waar maandag slechts een kaal grasveld was met wat palen in de grond, verrees al snel een heus dorp met de mooiste hutten. Verdiepingen, een wipwap en schommel en zelfs een ophaalbrug werden eigenhandig in elkaar geknutseld. Hamers, spijkers en zagen, geen gereedschap blijft onbenut door de jonge bouwvakkers. Wie even geen zin heeft in noeste arbeid, kan fröbelen in één van de tenten of het bos in voor een spannend spel. In totaal doen er 207 kinderen mee en die zwermen constant ergens over het terrein.
De inzet van ouders blijkt een gouden greep, maar toch merkt de organisatie van Madierodam nog steeds een tekort aan vrijwilligers. Toch blijkt dat de volwassenen net zoveel plezier aan het huttendorp beleven als de kinderen en meerdere dagen blijven en volgend jaar meer dagen komen helpen.
Madierodam heeft zich dit jaar voor het eerst op een aantal scholen gepresenteerd om de drempel voor kinderen om zich aan te melden zo laag mogelijk te maken. Volgend jaar wordt deze promotie uitgebreid, zodat nog meer kinderen en ouders meedoen. Mensen met een Gelrepas hoeven maar de helft te betalen, zodat ook voor hen Madierodam toegankelijk is. Alles om maar lekker veel mensen te trekken, want als het ergens geldt, is het wel op Madierodam: hoe meer zielen …

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.