Home / Brummen / Brummens budget voor fiets- en voetbrug N348

Brummens budget voor fiets- en voetbrug N348

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat zich inzetten voor een brug voor voetgangers en fietsers over de provinciale weg N348 in Brummen. In overleg met de werkgroep N348, die is ingesteld door de wijkraad Brummen, wordt gekozen voor een brug op pijlers. Het college wil 500.000 euro reserveren als gemeentelijke bijdrage aan de oversteek.

Burgemeester en wethouders gaan nu samen met de werkgroep én direct- aanwonenden aan de slag om de plannen verder uit te werken. De eerste stap is het opstellen van ontwerpvoorwaarden waaraan deze oversteek moet voldoen. Als die ontwerpvoorwaarden er zijn, wordt een keus gemaakt voor één of meerdere varianten. Dit op basis van een aantal concrete praktijkvoorbeelden. Deze keus wordt dan aan iedereen voorgelegd tijdens een inloopbijeenkomst.
Verantwoordelijk wethouder Luuk Tuiten: "Dit college heeft in het bestuursprogramma de wens geuit voor een oversteek voor voetgangers en fietsers over de provinciale N348. Deze brug is belangrijk voor he dorp Brummen, omdat de brug de toerist vanuit Bronkhorst het centrum van Brummen inleidt. Daarnaast herstelt de oversteek ook de historische, rechtstreekse verbinding tussen Brummen en Bronckhorst, die door de aanleg van de N348 is verbroken”. Tuiten constateert dat met name voor de wandelaars de route een stuk korter en logischer wordt. “En dat geldt niet alleen voor de wandelaars vanuit Bronkhorst, maar ook voor onze inwoners die naar de IJssel willen om daar te wandelen”.

Niet alleen wil het college samen met wijkraad en buurtbewoners verder werken aan de plannen, ook wil het gemeentebestuur een belangrijke impuls geven aan financiële haalbaarheid ervan. “Het college heeft besloten om nu een bedrag van maximaal 500.000 euro te reserveren als bijdrage voor het realiseren van de oversteek”, laat de wethouder weten. Het gaat om een maximumbedrag dat is gebaseerd op medefinanciering door andere partijen. De jaarlijkse kapitaallasten voor de gemeentelijke bijdragen worden betaald uit de verwachte jaarlijkse meeropbrengst van de toeristenbelasting. De gemeente gaat nu in gesprek met andere partijen over de aanvullende medefinanciering. Het Sint Jansgilde heeft als eerste vorig jaar al een bijdrage toegezegd. Luuk Tuiten licht toe: “Als 75 procent financiering is veiliggesteld, gaan we concrete offertes aanvragen voor de uitwerking en realisering van de fiets-voetbrug. Op basis daarvan vindt de definitieve besluitvorming plaats. Pas daarna wordt er daadwerkelijk met de aanleg gestart.”

 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.