Home / Eerbeek / 50 Dienstjaren voor Bertus

50 Dienstjaren voor Bertus

EERBEEK – Na vijftig dienstjaren nam Bertus van Overbeek onlangs afscheid van papierfabriek DS Smith Paper de Hoop. In 1966 trad hij in dienst bij Papierfabriek De Hoop te Eerbeek. Hij begon als hulpwikkelaar en werd al snel ploegchef, een functie die hij jarenlang met veel plezier en volle toewijding heeft vervuld. Bertus is een markante, charismatische man en een bekende binnen het bedrijf en kreeg een waardig afscheid.

Bij de eerste ludieke actie werd Bertus werd door collega’s Rudi Peters en Guido Hageman met de shovel thuis opgehaald. Aangekomen bij de Weegbrug op het terrein van De Hoop werd Bertus meteen geconfronteerd met een tweetal enorme spanborden met een dankwoord en foto’s van hemzelf erop. Die middag, na zijn laatste dienst, werd hij uitgezwaaid onder het genot van een haring uit Marius Menninks viskraam en een frisdrankje. Aansluitend was het moment dat Bertus en alle aanwezigen verzocht werden mee te lopen naar Papiermachine PM5 om aldaar een (eerste) cadeau te overhandigen. Dit cadeau mocht Bertus zelf onthullen, het was een heus straatnaambord met de tekst Bertus’ Baan, 1986-2016 erop, zodat alle collega’s en toekomstige werknemers van DS Smith Paper de Hoop Bertus van Overbeek niet zullen vergeten.
Op vrijdag 26 augustus was het officiële afscheidsfeest in Congrescentrum Veerkracht in Klarenbeek. Hier hadden zich zo’n driehonderd mensen verzameld, waaronder uiteraard Bertus’ vrouw Hannie en hun kinderen en kleinkinderen. Er werd gestart met een mooi filmpje over Bertus van vroeger tot nu, foto’s privé en zakelijk kwamen in vogelvlucht voorbij met bijbehorende kenmerkende opmerkingen à la Bertus. Vervolgens werd hij door de managing director, Rogier Gerritsen, toegesproken en kreeg hij een aantal cadeaus overhandigd, waaronder een prachtig horloge met inscriptie ‘50 jaar De Hoop’ en een ingelijste karikatuur. Alle collega’s van De Hoop zijn Bertus dankbaar voor alle mooie jaren en wensen hem en zijn familie nog veel goede jaren in gezondheid.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.