Home / Brummen / VoorleesHuis start nieuw seizoen

VoorleesHuis start nieuw seizoen

BRUMMEN / EERBEEK – Veertien voorleesvrijwilligers starten in september weer met het VoorleesHuis. Zij gaan bij kinderen van drie tot en met acht jaar in Brummen en Eerbeek thuis langs om steun te bieden bij het aanleren van de taal.

Vijftien weken lang, elke week op een vaste dag en tijd, bezoekt een enthousiaste voorlezer één of meer kinderen in een gezin afkomstig uit Afghanistan, China, Estland, Indonesië, Iran, Turkije, Midden-Amerika of Nederland. Met prentenboeken, pop-upboeken met bewegende afbeeldingen, digitale boekjes, informatieve boeken over een favoriet onderwerp en taalspelmaterialen beoogt de voorlezer de Nederlandse taal met plezier te brengen.
Na enkele weken brengen de vrijwilliger, kinderen en ouders samen een bezoek aan de bibliotheek. Zij krijgen een rondleiding in de jeugdhoek en de kinderen ontvangen een gratis bibliotheekpasje. Vanaf dat moment kunnen ouders zelf met hun kinderen gaan lenen om extra Nederlandse taal spelenderwijs thuis te oefenen.

www.voorleeshuis.nl 
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.