Home / Rheden / Rheden Promotie vreest voor de toekomst

Rheden Promotie vreest voor de toekomst

RHEDEN – Stichting Rheden Promotie luidt de noodklok. Gebrek aan vrijwilligers en te weinig financiële steun van sponsoren maken het moeilijk de organisatie op gang te houden. “We beraden ons over de toekomst, kunnen we zo wel door gaan?”

Stichting Rheden Promotie is opgericht in maart 2013 om Koninginnedag nieuw leven in te blazen. De succesvolle viering van dat eerste feest, de dag met troonwisseling, en later Koningsdag gaf aanleiding om meer activiteiten op te zetten. Zo heeft de stichting vanaf december 2013 een kerstboom geplaatst in het dorp en werd vorig jaar augustus een eerste, geslaagde editie gehouden van het festival Theater op de Hei. Het evenement rondom de doorkomst van de Giro d’Italia dit jaar was eveneens een succes. Dit jaar werd op Koningsdag voor het eerst de samenwerking gezocht met Rheden voor Oranje. Hoewel slecht weer op de dag zelf roet in het eten gooide, was de combinatie geslaagd.

Deze zomer werd de balans opgemaakt van drie jaar Rheden Promotie en ondanks alle positieve geluiden uit het dorp, loopt toch niet alles zoals de stichting zou willen. Voorzitter Marc van Meeteren legt uit: “Het motto van de stichting is ‘voor het dorp en door het dorp’ en dat laatste blijft wat achter. We hoopten dat meer mensen zich aan de stichting zouden willen binden om een bijdrage te leveren, maar dat gebeurt niet. De vaste groep van vrijwilligers blijft klein. Waar vele handen licht werk maken, is dat bij ons net andersom.”
Naast energie van vrijwilligers heeft Stichting Rheden Promotie behoefte aan structureel meer financiële ondersteuning. Bijvoorbeeld voor de organisatie van het festival Theater op de Hei, dat in eerste instantie dit jaar een vervolg zou krijgen. Van Meeteren: “We hebben budget nodig dat we op dit moment niet beschikbaar hebben. Theater op de Hei gaat dus niet door, hoe mooi het vorig jaar ook was.”

Als Rheden Promotie niet meer steun krijgt, zal het bestuur zich gaan beraden over de toekomst van de Stichting. Van Meeteren: “We zijn blij dat we zoveel positieve reacties uit het dorp krijgen, maar hebben meer steun nodig in de breedste zin van het woord. Als we geen hulp krijgen, zowel fysiek als financieel, moeten we ons afvragen of we wel door moeten gaan.”
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.