Home / Brummen / Gemeente gaat vernielde Krullevaar slopen

Gemeente gaat vernielde Krullevaar slopen

BRUMMEN – Voormalige basisschool De Krullevaar gaat tegen de vlakte. De gemeente Brummen heeft geen nieuwe bestemming gevonden voor het pand en aangezien het gebouw aftakelt door vandalisme, is besloten het terrein leeg te maken.

Basisschool de Krullevaar verhuisde na het schooljaar 2014 – 2015 naar Kindcentrum het P@ark, waarmee het schoolgebouw aan de Sperwerstraat leeg kwam te staan. De gemeente ging in gesprek met Stichting Philadelpia Zorg en Harmonie Orkest Brummen, beide op zoek naar een vervangende ruimte. Het kost beide partijen echter te veel geld om het gebouw klaar te maken voor gebruik en dat budget hebben zij niet. Omdat de gemeente op het gebied van huisvesting geen verplichting heeft naar Philadelphia of HOB wil ook de gemeente niet investeren.
De gemeente Brummen verwacht dat de locatie in de toekomst ontwikkeld kan worden voor woningbouw. Deze herontwikkeling zal een positieve invloed hebben op de omgeving. De school is nu regelmatig doelwit van vandalen. Bijna alle ruiten zijn al gesneuveld, lokalen zijn onder water gezet en sanitair is vernield.
Sloop van het pand en inzaaien met gras kost de gemeente 70.000 euro, waarvan 25.000 euro bestemd is voor asbestsanering. Deze kosten worden gedekt uit de reserve voor het Integraal Huisvestigplan (IHP) voor scholen.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.