Home / Drempt / Bestuur: ‘Het gaat goed met Dorpshuis Drempt’

Bestuur: ‘Het gaat goed met Dorpshuis Drempt’

DREMPT – Wat is er nou precies aan de hand in het Dorpshuis in Drempt? Het contract van de beheerster werd niet verlengd en het beachvolleybal ging niet door en dat gaf veel onrust in het dorp. Het bestuur kwam vorige week met een verklaring om maar eens te benadrukken dat het echt goed gaat met het Dorpshuis.

‘Een groot aantal inwoners uit Drempt vindt de weg naar ons Dorpshuis tijdens activiteiten, in verenigingsverband of lopen gewoon even binnen. Met trots kijken we terug naar Zomer in Gelderland. Samen met een groot aantal inwoners hebben we een prachtige dag gehad, mede dankzij de inzet van meer dan vijftig vrijwilligers uit beide kernen.
Inmiddels hebben we aantal vaste vrijwilligers die zich regelmatig belangeloos inzetten in en voor ons Dorpshuis. De inzet van vrijwilligers is en blijft noodzakelijk om ons Dorpshuis open te kunnen houden en wij zijn deze vrijwilligers hier dan ook erg dankbaar voor.
Het aantal activiteiten in het Dorpshuis neemt toe en dit willen we graag verder vernieuwen en uitbreiden. Het Dorpshuis is er voor alle inwoners en onze activiteiten moeten aansluiten bij de wensen en behoeften van onze inwoners. Deze activiteiten worden niet meer allemaal door één vaste groep georganiseerd. Elke activiteit wordt georganiseerd door groep van vrijwilligers die het leuk vinden om met deze activiteit bezig te zijn.

Door het niet verlengen van het arbeidscontract van onze beheerster en het annuleren van het Beachvolleybaltoernooi door het bestuur is het Dorpshuis minder positief in het nieuws gekomen. Een reactie op deze besluiten hadden we wel verwacht, alleen niet in deze mate en wijze. Door de berichtgeving hierover, ook op Social Media, kunnen wij ons terecht voorstellen dat er vragen en twijfels bij u als gebruiker of inwoner zijn ontstaan over het Dorpshuis. Deze besluiten zijn door ons unaniem genomen met de inzichten en informatie van dat moment en met als enig doel een goed functionerend Dorpshuis voor alle inwoners van Drempt. Dit is ook de taak en de verantwoordelijkheid van een bestuur. Hierbij maken wij graag gebruik uw feedback en zijn we altijd bereid ons beleid aan u als gebruiker te verantwoorden. Het bestuur van het Dorpshuis bestaat nu uit zes personen en dit willen wij
graag uitbreiden.

In de zomermaanden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder voor ons Dorpshuis. Hierop hebben we onverwacht veel reacties gehad en hebben er met zes personen gesprekken plaatsgevonden. Uit deze kandidaten hebben we een nieuwe beheerder kunnen selecteren. Vanaf 1 september start onze nieuwe beheerder de heer Frank Florij.’

 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.