Home / Eerbeek / Donatie Culturele Stichting voor kunstwerk Eerbeek

Donatie Culturele Stichting voor kunstwerk Eerbeek

EERBEEK – Het Papierdorpers-comité van Eerbeek is zeer blij met het subsidiebedrag dat de Culturele Stichting Gemeente Brummen kortgeleden heeft verstrekt aan dit comité. “Dit geeft ons een stevige basis om in vol vertrouwen ook de laatste lootjes nog te verkopen om het kunstwerk voor de meer dan vierhonderd jaar oude papierhistorie in Eerbeek te realiseren”, zegt initiatiefnemer Bruno de Vries.

Volgens De Vries is er door deze prachtige toezegging, samen met nog een tweede, nu voor zo’n 10.000 euro in de kas gestroomd. Het ziet er dan ook goed uit en misschien kan het kunstwerk al wel in de tweede helft van december van dit jaar worden onthuld. Temeer omdat er op sommige van de zestig ‘schooibrieven’ die de deur zijn uitgegaan nog geen respons is gekomen.
Bruno de Vries wijt dit mede aan het feit dat het nog steeds vakantietijd is. Hij gelooft dat gerenommeerde Eerbeekse bedrijven en de basisscholen zeker een antwoord zullen geven op de vraag of zij aan dit initiatief willen deelnemen. “Mijn vertrouwen hierin is rotsvast”, zegt hij. Ook de verkoop van het boek ’80 jaar Wel en Wee van BéDéVé’ gaat goed. Er zijn al tussen de honderdtachtig en tweehonderd exemplaren over de toonbank gegaan. Zoals bekend gaan alle revenuen hiervan naar het Papierdorpers-comité. De auteur van dit boek zegt hierover nog wel dat dit boek over zijn leven gaat (zie titel) en niet alléén over de papierindustrie, zoals sommige kranten hebben geschreven. Wel is daar veel aandacht aan geschonken.
De gereserveerde exemplaren kunnen nog steeds worden afgehaald bij boekhandel Hendriks. Overigens zijn er ook nog boeken in de vrije verkoop verkrijgbaar bij deze boekhandel en bij juwelier Weltevreden. Veel Eerbeekse burgers hebben inmiddels ook de portemonnee getrokken. Zij doneerden bijdragen variërend van 3 tot 150 euro. En dat kan nog steeds. Overmaken kan op rekeningnummer: NL27 RABO 0309 9772 31 op naam van Papierdorpers-comité Eerbeek.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.