Home / Doesburg / Eerste kinderboek Tineke Beishuizen

Eerste kinderboek Tineke Beishuizen

DOESBURG – Schrijfster Tineke Beishuizen uit Doesburg presenteerde deze week haar eerste kinderboek, getiteld De Overtocht. Het gaat over drie dieren die een bootje bouwen om veiliger oorden op te zoeken. Beishuizen schreef het boekje voor Oxfam Novib.

Het olifantje Obi is na een akelig avontuur in het oerwoud zijn familie kwijtgeraakt. Gelukkig ontmoet hij het aapje Kojo, dat ook alleen is en net als Obi een droevig verhaal te vertellen heeft. Samen redden ze het antiloopje Faisa uit de handen van boze mannen. Met zijn drietjes gaan ze op zoek naar een land waar het veilig is en waar ze voor niemand bang hoeven te zijn. Dat land ligt aan de overkant van de zee en om er te komen bouwen de vriendjes een bootje om de grote overtocht te kunnen maken. Maar als ze in dat verre land zijn aangekomen, krijgen de drie heimwee. Zullen ze hun familie ooit terugvinden?

De Overtocht is een spannend boek voor kinderen van zes tot tien jaar. Het is misschien wel het eerste kinderboek dat over bootvluchtelingen gaat en hun situatie uitlegt aan kinderen. Hoe kan het dat je zomaar op de vlucht moet slaan door omstandigheden waar je zelf niet s aan kunt doen? Toch is het geen zielig verhaal en loopt alles gelukkig goed af.

De Overtocht is uitgegeven door Oxfam Novib Uitgeverij. Het boek telt 96 pagina’s en is in kleur geïllustreerd. Het is verkrijgbaar onder ISBN 9789069420004.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.