Home / Doesburg / Feestelijke opening nieuwe sportpark Doesburg

Feestelijke opening nieuwe sportpark Doesburg

DOESBURG – Komend weekend opent het nieuwe Sportpark Doesburg met een uitgebreid feestprogramma haar prachtige en multifunctionele accommodatie aan de Oranjesingel. Zaterdag 3 september vindt een groots openingsfeest plaats, waarbij iedereen de nieuwe voetbalfaciliteiten en andere sportieve en recreatieve mogelijkheden met eigen ogen kan bekijken. Een dag eerder, op vrijdag 2 september, vindt de officiële opening van het Sportpark plaats.

Door vele toekomstige gebruikers uit Doesburg en omgeving wordt al tijden reikhalzend naar de opening van het Sportpark uitgekeken. En niet zonder reden. De nieuwe accommodatie is ontworpen en gebouwd vanuit de zogeheten open club-gedachte: het Sportpark wil het sportieve en recreatieve hart van de omgeving zijn en wil aan jong en oud een fijne ontmoetingsplaats bieden. Om aan die doelstelling te kunnen voldoen, zijn op het Sportpark naast een natuurgrasveld ook een prachtig kunstgrasveld, een mooie beweegtuin en een pannaveldje met mogelijkheden voor basketbal en bowls aangelegd. Tevens is gezorgd voor een ruime, gezellige en stijlvolle binnenaccommodatie, die geschikt is voor tal van sociaal-culturele gelegenheden en activiteiten. Daarnaast zijn er zes moderne kleedkamers, verschillende ruimtes voor scheidsrechters en het wedstrijdsecretariaat, voorzieningen voor mindervaliden, een goede medische ruimte, een wasruimte en een materiaalruimte. Bovendien zijn op de eerste verdieping van de binnenaccommodatie een zeer mooie kantine met bar en een representatieve bestuurskamer gerealiseerd. Voor de supporters van Sportclub Doesburg is er een groot, aan de kantine grenzend balkon, dat uitzicht biedt op het volledig verlichte complex.

Het beheer en de exploitatie van het Sportpark zijn in handen van de Stichting Sportpark Doesburg, die zich de komende tijd gaat inzetten om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, zorg- en welzijnsinstellingen, (sport)verenigingen en organisaties van evenementen. In goede samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven gaat het Sportpark het sportieve en recreatieve leven in Doesburg een flinke boost geven.
De nieuwbouw is een kers op de taart voor de vereniging die volop in beweging is. Zo staat er inmiddels een stevige organisatie met veel talent in de diverse commissies en is er een duidelijk beleid met veel aandacht voor de jeugd. Bij Sportclub Doesburg staat men voor plezier, progressie en prestatie.

De Stichting Sportpark Doesburg en Sportclub Doesburg zijn veel dank verschuldigd aan de Gemeente Doesburg. In 2009 deed wijlen burgemeester Kees Luesink kort na zijn aantreden een rondje langs alle sportaccommodaties en vroeg hij aan de voorzitter van Sportclub Doesburg wat deze van de gemeente verwachtte. Deze antwoordde toen gedecideerd: ‘geen geld, maar vertrouwen’. Bij Sportclub Doesburg leeft sterk de gedachte dat bij dit eerste gesprek tussen voorzitter en burgemeester de basis is gelegd voor een prettige en succesvolle samenwerking met de gemeente. Ter herinnering en waardering van burgemeester Luesink wordt daarom tijdens de officiële opening van het Sportpark op 2 september as. door José Luesink en de kinderen Luesink een naar hem genoemd plein geopend/onthuld.

Het programma op vrijdag, met de officiële opening en de onthulling van het Kees Luesink-plein is alleen voor genodigden. Zaterdag 3 september zijn alle leden en inwoners van Doesburg en omgeving welkom om de nieuwe accommodatie te bekijken. De middag begint om 12.45 uur met een muzikaal onthaal door de Voormalige Schutterij. Op het programma staan demonstraties van Dans Je Fit, de mini’s en Beweegtuin, het 35+voetbal en bowls. Zanger en entertainer William Bonne zorgt voor live-muziek. De dag eindigt om 20.30 uur.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.