Home / Doesburg / Watergevecht!

Watergevecht!

DOESBURG – Het is een simpel idee, maar wat hebben ze een schik. De kinderen die meedoen aan het Huttendorp in Doesuburg genieten in het mooie weer van een watergevecht met natte sponzen, waarbij ook de leiding niet wordt gespaard.

De hele week waren er activiteiten op het veld van de Scouting aan de Panovenweg. Maandag werd gestart met het bouwen van de hutten, waarbij vooral de jongens zich bezig hielden met het timmeren en zagen en de meiden zich bekommerden om schilderwerk en gordijntjes. De kinderen hebben een heel Westerndorp gebouwd, compleet met bank, sheriffskantoor en saloon. Daarnaast werd er geknutseld, werd de dag steeds geopend en afgesloten met linedance bij de vlaggenmast en was er verkoeling in de vorm van watergevechten. Dinsdag is zelfs de brandweer gekomen om met de brandweerslang de kinderen af te koelen.
Er deden maar liefst 110 kinderen mee aan het Huttendorp, van alle leeftijden en alle afkomsten. Bijzonder is dat er flink wat kinderen van statushouders meedoen, die volop hebben genoten van het spel met hun Nederlandse leeftijdsgenootjes. Kleur, taal en afkomst doen er niet toe, het is één gezellige bende.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.