Home / Klarenbeek / Manege Voorst wint NK Voltige

Manege Voorst wint NK Voltige

KLARENBEEK – Team 1 van Manege Voorst heeft op de Voltige hippiade, afgelopen zaterdag gehouden in Ermelo, een fantastische prestatie neergezet door de klasse L te winnen. Dit Nederlands Kampioenschap is de kroon op hard trainen door zowel voltigeurs als paard.

Het paard waarmee aan de wedstrijden wordt deelgenomen is de haflinger Nidar van de Schepershof. De afgelopen maanden is de training van Nidar geïntensiveerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Tijdens het Nationale Voltige Weekend begin juni haalde hij al een eerste plaats met 7.0 punten. Afgelopen zaterdag, tijdens de Hippiade in Ermelo, behaalde Nidar het Nederlands Kampioenschap met de uitzonderlijk hoge score van 7,8 punten en bleef daarmee zijn concurrenten ruim een half punt voor.
Op een goed galopperend paard is het goed voltigeren en de voltigeurs, Isa Vriezekolk, Lori Vriezekolk, Cecile Hagen, Dagmar van Bemmel, Róisín Forde, Teun van Maasakker en Tara Broekers, behaalden ook de eerste plaats en dus het Nederlands Kampioenschap. Daar was de laatste week nog hard voor getraind. Nidar doorstond de veterinaire check op zaterdagmorgen glansrijk en de voltigeurs konden zich gaan voorbereiden op de verplichte oefeningen van de wedstrijd: Koen Akkerman was weer bereid om de longeerlijn te hanteren en hij kon Nidar naar een topprestatie leiden.. Dit keer bestond de internationale jury uit een Belg, een Duitser en een Fransman. Vanaf het moment dat Nidar de ring in kwam, liet hij zien dat hij er voor wilde gaan. Na het verplichte rondje in draf galoppeerde hij ijverig, gedragen en recht gericht, daarmee de voltigeurs de gelegenheid gevend om hun oefeningen goed uit te voeren. Zij werkten rustig en geconcentreerd, wat resulteerde in een gemiddeld cijfer van 5,4. Daarna moest 4,5 uur gewacht worden op het startsein voor de vrije oefeningen.. Ook hier viel weer de gedragen en goed doorgesprongen galop van Nidar op. De voltigeurs gingen weer met vertrouwen het paard op en turnden hun oefeningen met veel precisie. Met een totaalscore van 6,2 mag Manege Voorst 1 zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen – foto Jan Hagen

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.