Home / Regio / Plusbus Rheden Rozendaal vernieuwt en groeit door

Plusbus Rheden Rozendaal vernieuwt en groeit door

RHEDEN / ROZENDAAL – Kort voor de zomervakantie heeft de Stichting Vervoer door Vrijwilligers Rheden/Rozendaal, kortweg de Plusbus, weer een belangrijke stap in haar ontwikkeling kunnen zetten.
Met steun van, met name, de Dullertsstichting in Arnhem en de Stichting Rhederhof Beheer in Rheden is vervanging mogelijk geworden van de bus waarmee in 2012 de dienstverlening is begonnen. Vervanging was echt nodig omdat na de vele kilometers intensief gebruik de onderhoudskosten de pan uit begonnen te rijzen.
De hulp van beide fondsen heeft het ook mogelijk gemaakt om de capaciteit iets uit te breiden, want de nieuwe bus heeft meer ruimte dan de oude voor rolstoelen en begeleidende passagiers. De Plusbus beschikt al over twee bussen en een personenauto met wat hogere instap. Daarmee is voor elke gebruiker een comfortabele service mogelijk.

De groei van de belangstelling voor de Plusbus heeft zich ook in de afgelopen maanden voortgezet. Nagenoeg elke maand overtreft het aantal uitgevoerde ritten dat van dezelfde maand in de vorige jaren. Er mag worden verwacht dat deze trend zich doorzet. Waarschijnlijk zal aan het eind van dit jaar het totaal aantal ritten rond 10.000 komen te liggen. Daarmee wordt eens te meer duidelijk dat deze service zeer op prijs wordt gesteld door inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Door de groei van het aantal ritten moet ook de organisatie meegroeien. Voor de beide kernfuncties in de vrijwilligersorganisatie, de planning van de ritten en de uitvoering ervan, is versterking nodig. Daarvoor wordt al op korte termijn uitbreiding gezocht. Het blijkt dankbaar werk voor veel tevreden klanten.
De planners spreken de ritten af met de klanten die hun aanvraag doen en zetten die in het rittenschema. Systematisch denken en werken en soms een beetje puzzelen om alle ritten zo efficiënt mogelijk in het schema te krijgen, is uitdagend en leuk wanneer het allemaal weer gelukt is. Voor chauffeurs is ruime rijervaring met een gewoon rijbewijs voldoende.
Zoals bij velen inmiddels bekend, vervoert de Plusbus mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking, zonder leeftijdsgrens. Contact met en dienstverlening aan deze mensen blijkt motiverend.

Wie belangstelling heeft om mee te werken aan de Plusbus is voor inlichtingen welkom bij L.J. Kuiper via tel. 026 – 4953274 en T. Couwenhoven via tel. 026 – 3646048, beiden lid van het bestuur van de stichting. Zij kunnen ook contacten leggen met mensen die het werk van planner of chauffeur nu uitvoeren, om hun ervaringen te horen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.