Home / Brummen / De nieuwe koning van Brummen

De nieuwe koning van Brummen

BRUMMEN – Het kostte 1150 schoten voor de houten vogel zich op de Brummense Vogelweide gewonnen gaf. Het was Hans van Hierden die de romp naar beneden schoot en zich dus een jaar lang Schutterskoning van Brummen mag noemen. Zijn vrouw Natasja kroonde hij tot koningin. Het koninklijk paar werd gefeliciteerd door burgemeester Alex van Hedel en Marius Mennink maakte een foto van deze bijzondere gelegenheid.

Bij de gele vogel werd de staart geschoten door Hans Doper, ging de linker vleugel eraf door Guido Hoogstraten en de rechter door André Hoetink, kwam de linker poot voor rekening van Luuk Hippman en de rechterpoot werd door koning Hans van Hierden geschoten. Bij de blauwe vogel werden de vleugels geschoten door Kees van Rhoon en Jan van Rheenen en de poten door Frank Poelgeest en Gerard Hamer.
De Kleine Koning werd Giel Ruumpol, Ridder Siem Maalderink. Tim van Lottum schoot de kop van de kleine vogel en Timo Zijlstra de staart. De linker vleugel kwam voor rekening van Mees van der Kuil en de rechter vleugel was voor Nick Wolters.
Het schijfschieten is bij de heren gewonnen door B. Timmer, bij de dames door Alie Willemsen. Jurre Brand won het windbuksschieten. Frank Unk was het sterkst bij het kruisboogschieten voor de heren, bij de dames won Annemarie Kuyt. Bij het schieten op de wipvogel won Freek Boek op de vaste baan en Tim Hooijink op de vrije baan. Sterkte schutter bij het handboogschieten waren Arwin Lubbers bij de heren, José Vink bij de dames en Wesley Pietersen bij de jeugd. Bij het kegelen won Anna Kol, bij het sjoelen Josephine Görtzen en bij de stoelendans Meike Helmink. Het spijkerbroekhangen is gewonnen door Tijn Groeneveld. Bij het vogelgooien was Alwin Morsink het sterkst.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.