Beleef het grootste stoomtreinfestival van Nederland

REGIO – Op 3 en 4 september houdt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij het evenement Terug naar Toen, het grootste stoomtreinfestival van Nederland met een zeer intensieve treindienst. Er rijden pendeltreinen tussen Apeldoorn en Beekbergen, tussen Beekbergen en Loenen en tussen Loenen en Dieren. Daarnaast rijden er speciaal voor de fotografen en filmers diverse goederentreinen. Om al deze treinen te rijden, komen alle bedrijfsvaardige stoomlocomotieven van de VSM in dienst. Behalve de grote stoomlocomotieven zullen ook enkele niet minder imposante historische diesellocomotieven hun krachten tonen.

In het museumstoomdepot Beekbergen kunnen bezoekers zien hoe de locomotieven worden verzorgd. Hier wordt altijd van locomotief gewisseld en worden de stoomlocomotieven weer voorzien van kolen en water. Ook wordt er af en toe een locomotief gedraaid op de historische draaischijf.
Op de stationsterreinen in Beekbergen en Loenen vindt men diverse attracties, historische voertuigen, modelbanen en een markt op het gebied van stoom en spoorwegen. Verder is er op beide stationsterreinen een gezellig terras met uitzicht over de treinen. Hier kan men heerlijk genieten van een kop koffie, een drankje of een hapje. In de treinen rijden ook restauratierijtuigen mee.

Dagkaarten zijn verkrijgbaar bij de ingangen van de evenemententerreinen, op het perron op station Apeldoorn en in de trein tussen Dieren, Eerbeek en Loenen. Deze kosten 17,50 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen van vier tot en met elf jaar. Met dagkaarten heeft men toegang tot beide evenementterreinen en mag met alle reizigerstreinen worden meegereden. Reizigerstreinen rijden tussen 8.30 uur en 17.30 uur, terwijl de eerste goederentrein al om 6.50 uur uit Loenen vertrekt. Beide dagen zijn er intensieve treindiensten tussen Apeldoorn en Beekbergen, tussen Beekbergen en Loenen en tussen Loenen, Eerbeek en Dieren. Deze dagen rijden er geen doorgaande treinen; in Beekbergen en Loenen moeten reizigers altijd overstappen.

www.stoomtrein.org
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.