Home / Hoog-Keppel / Spetterend volksfeest

Spetterend volksfeest

HOOG-KEPPEL – Voorgaande jaren vond een gedeelte van het feest altijd plaats bij het Kasteel in Laag-Keppel. Dit jaar werd het sportieve onderdeel van de volksfeesten Keppel en Eldrik gehouden bij en in de sporthal in Hoog-Keppel. Omdat het erg warm weer was, heeft de organisatie enkele nieuwe spelonderdelen bedacht die in het zwembad gehouden konden worden. En met de hitte was dit een schot in de roos. De zeskamp had onderdelen in het water en op het grasveld bij het zwembad.

Eén van de onderdelen was met z’n tweeën in een bootje zitten met een stapel blikken in de hand en dan over het water getrokken worden. Dat lijkt makkelijker dan het is want de blikken moeten wel op elkaar blijven staan. Wie het vaakst heen en weer was gevaren had gewonnen. Op het veld met zijn vieren tegelijk op twee planken met beugels naar de overkant lopen, bleek hilarisch te zijn. Het was namelijk best moeilijk om met vier personen tegelijk op hetzelfde moment een pas te maken. En zo waren er vele spellen die afgewerkt werden en waar zowel voor de deelnemers als de kijkers veel plezier aan beleefd werd. Natuurlijk was er dit weekend ook weer de befaamde optocht voor de kinderen van de Kleine Schutterij. De rondgang van de Kleine Schutterij is een unieke gebeurtenis, want het is de enige in Nederland. Het leert de kinderen alvast hoe het bij de volwassenen toegaat. Tijdens de rondgang werd op diverse plekken het vaandel geslagen en hakten de bielemannen de paaltjes om. Zonder een spetterend feest in de tent is een Volksfeest niet compleet en de afsluiting met vuurwerk was natuurlijk geweldig. – foto: Hanny ten Dolle.
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.