Home / Eerbeek / Boek Bruno de Vries in de verkoop

Boek Bruno de Vries in de verkoop

EERBEEK – Vorige week dinsdag werd het boek dat Bruno de Vries schreef over de Eerbeekse papierindustrie, Wel en Wee van BéDéVé, officieel gepresenteerd. Het eerste, en enige gratis, exemplaar werd overhandigd aan de heer Jannes Jonkers, de oudste en nog enige levende papiermaker van het vroegere VPE, nu Mayr-Melnhof.

Nadat de officiële boekpresentatie door burgemeester Alex van Hedel achter de rug was, kwam de verkoop hiervan goed op stoom. Het werd tijdens de laatste papier- en zomermarkt van dit seizoen op het Stuijvenburchplein een drukte van belang. Toch zijn er, waarschijnlijk door vakanties, nog een aantal reserveringen niet afgehaald. Deze liggen nu ter afhaling bij boekhandel Hendriks. Ook in de losse verkoop zijn nog steeds boeken beschikbaar. Deze zijn uiteraard te koop bij boekhandel Hendriks, maar ook bij juwelier Weltevreden en De Vries heeft thuis ook nog wat boeken liggen voor verkoop. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor het Papierdorpers-comité die er een kunstwerk van laat ontwerpen. Het kunstwerk wordt een compositie van hoe het papier maken vroeger in zijn werk ging. De schetsen zijn al klaar.
Door onder ander de goede verkoop blijkt dat de kas al voor de helft gevuld is. Dit geeft perspectief, want er zijn ook nog toezeggingen van sponsors gedaan. Bovendien wil het comité de politiek bewegen om ook een duit in het zakje te doen. Als alles naar wens verloopt, kan het kunstwerk in de tweede helft van december een feit zijn. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.