Nieuwe werkzaamheden stationsgebied Traverse Dieren

DIEREN – In verband met werkzaamheden voor Traverse Dieren zijn aan beide zijden van het station in Dieren maatregelen genomen die gevolgen hebben voor het parkeren van fietsen. Aan de noordkant (zijde Oranjebuurt) wordt een deel van de bestaande overkappingen en fietsklemmen op 31 augustus permanent opgeheven. Het grootste deel van de fietsklemmen en de fietskluizen blijven echter bestaan.

Aan de zuidzijde (Stationsplein) worden alle fietskluizen in fasen verplaatst; de huurders zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Daarnaast wordt de bestaande open fietsenstalling met overkapping aan deze kant van het station opgeheven.
Mogelijk aangetroffen ‘weesfietsen’ worden op 31 augustus in depot genomen door de afdeling Handhaving van de gemeente Rheden. De situatie duurt totdat de toekomstige fietsenstalling op het vernieuwde stationsplein klaar is, naar verwachting eind volgend jaar.
De maatregelen zijn aan beide kanten van het station, ter plaatse van de betreffende stallingen, aangekondigd met waarschuwingsborden.
Op maandag 29 augustus zijn ook de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de passerelle gestart; de voetgangersbrug die zorgt voor de bereikbaarheid van het perron en voor een goede verbinding tussen noord en zuid. Het werk wordt uitgevoerd door Reef Infra in opdracht van ProRail. De bouwplaats komt aan de noordwestzijde van de perrontunnel, ter hoogte van de Noorder Parallelweg. Daar worden een bouwkeet en containers geplaatst. Langs het spoor worden de hekwerken verwijderd en worden de nodige leidingen en kabels verlegd.
De staalconstructie van de loopbrug zelf wordt voorgebouwd op locatie van de staalbouwer en komt pas in maart volgend jaar naar Dieren. In april 2017 wordt de loopbrug op z’n definitieve plek gehesen. De aannemer verwacht dat de passerelle in de zomer van 2017 klaar is voor gebruik. Direct aanwonenden worden geïnformeerd over de komende werkzaamheden.

www.traversedieren.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.