Home / Eerbeek / Trots op Elis

Trots op Elis

Wat is Eerbeek trots. ‘Onze’ Elis Ligtlee won Olympisch Goud en werd daarvoor afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. Eerbeek was massaal uitgelopen voor een mooie huldiging op het Stuyvenburchplein.

De 22-jarige Elis Ligtlee mag zich vanaf nu Ereburger noemen van de gemeente Brummen. Deze titel kreeg ze bij de Penning van Verdienste, die Elis ontving uit handen van burgemeester Alex van Hedel.

Ook blijft Elis Ligtlee voor lange tijd aan Eerbeek verbonden, want in de toekomst wordt een vernieuwd plein naar haar genoemd. Het huidige Stationsplein krijgt na de beoogde herinrichting (waarvoor binnen het programma Ruimte voor Eerbeek plannen worden gemaakt), de naam Elis Ligtleeplein’. Het bord dat daar komt te staan mocht Elis zelf al onthullen.

De festiviteiten begonnen om 18.00 uur bij Huis te Eerbeek waar het gemeentebestuur Elis, haar familie, vrienden en sponsoren in een informele setting welkom heette. Daar was het ook dorpsdichter Laurens Hoevenaren die een speciaal aan Elis geschreven gedicht voordroeg. Om 19.00 uur begon het officiële programma met een rondrit door het dorp. Heel toepasselijk werd Elis rondgereden in een fonkelnieuwe en goud gespoten Volvo van haar sponsor Nieuwenhuijze. Burgemeester Van Hedel vergezelde de naaste familie in een mooie oldtimer van The Gallery en enkele andere volgauto’s. De muziek werd vanaf een platte kar verzorgd door het Klein Orkest Eendracht. Natuurlijk konden de fietsers niet ontbreken. Wielervereniging De Adelaar uit Apeldoorn, waar Elis lid van is, was present met derny’s en fietsers en ook de lokale BMX-vereniging Last Gear was van de partij. Zelfs de politie reed met mountainbikes mee in de optocht. De route ging onder andere langs De Beekwal, diverse Eerbeekse scholen, het Oranje Nassauplein en uiteraard ook haar eigen buurt. Veel Eerbekenaren stonden langs de kant om haar toe te juichen.

Een groots onthaal wachtte Ligtlee toen zij in haar gouden bolide het Stuijvenbruchplein bereikte. Meer dan drieduizend mensen waren naar het plein gekomen om de officiële huldiging mee te maken. Ook gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland, Jan Markink, was speciaal voor Elis naar Eerbeek gekomen. Hij was onder de indruk van wat Elis in Eerbeek, maar ook buiten de dorps- en gemeentegrenzen, heeft losgemaakt. De trots in Eerbeek en de gemeente Brummen werd getoond in de uitreiking van de Penning van Verdienste en het vernoemen van een plein naar de Eerbeekse baanwielrenster. Ook mocht Elis een nieuw gladioolras dopen tot de Elis gladiool. In haar slotwoord dankte Ligtlee aan aanwezigen voor hun support en enthousiasme. Ze was zichtbaar onder de indruk van de enorme aandacht voor haar en haar familie.

Na afloop liet burgemeester Van Hedel weten buitgewoon trots te zijn op al die inwoners, verenigingen en ondernemers die zich hebben ingezet om hun trots en enthousiasme om te zetten naar een fantastische huldigingsdag. “Wat een saamhorigheid. En wat is er een mooi feest van gemaakt”, aldus de burgervader. Zonder daarbij personen of organisaties te kort te doen hebben de volgende organisaties de festiviteiten mede mogelijk gemaakt: Ondernemersvereniging Eerbeek, Mood Concepts, Drukkerij Willems, Natuurlijk Eerbeek, Schotpoort Logistics BV, GP Showtechniek, Huis te Eerbeek, Gemeente Brummen, Volvo Nieuwehuijze, Muziekvereniging De Eendracht, Wielervereniging De Adelaar, Stal te Bokkel, Mayr Melnhof, Challa gladiolen, Dorpsraad Eerbeek Hal, Politie, team Eerbeek, Rode Kruis, De Korenmolen, The Gallery en zangers Richard Hekkert en Wim Kars.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.